Nalazite se
  • Pop Tech
  • Player koji prikazuje filmove u 24 sličice po satu
Članak
Objavljeno: 02.01.2019. 14:56

VSMP 

Player koji prikazuje filmove u 24 sličice po satu

Da biste pogledali jedan film normalnog trajanja oko 2 sata trebat će vam skoro puna godina dana.

Player koji prikazuje filmove u 24 sličice po satu

Dizajner Bryan Bower je kreirao gadget s e-ink zaslonom koji u osnovi služi za reprodukciju filmova, no za razliku od drugih medijskih playera, film nećete gledati u brzini od 24 sličice u sekundi, već u 24 sličice po satu.

Uređaj pod nazivom Very Slow Movie Player ili VSMP pokreće malo Raspberry Pi računalo, a Bower ga vidi kao gadget koji će u vašem domu predstavljati nešto poput živog postera na kojem se sličice smjenjuju izrazito sporo. Stoga biste za Kubirckov film Odiseja u svemiru 2001, koji u standardnih 24 sličice u sekundi traje 2 sata i 17 minuta, trebali godinu dana da ga pogledate od početka do kraja.

Dakako, ideja nije da vam VSMP bude zamjena za DVD ili BR player, već nešto poput umjetničke instalacije ili slike, na kojoj se scene smjenjuju izrazito sporo, pa ćete razlike primjećivati svakih nekoliko dana, što stvara poseban umjetnički i dekorativni dojam.

Za sada nije poznato hoće li ovo ostati isključivo Raspberry Pi DiY projekt, ili će se naći netko tko bi ga mogao komercijalizirati.

Nama se ideja sviđa i ne bismo imali ništa protiv da na zid objesimo jedan VSMP i na njemu vrtimo svoje omiljene filmove uz mogućnost da uočimo nešto što nam je promaklo pri normalnoj reprodukciji.

Više detalja o projektu potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Filmovi VSMP player Bryan Bower
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam