Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.06.2021. 15:01

EA 

Ukradeni izvorni kodovi za FIFA 21 i Frostbite Engine

Nepoznati hakeri su Electronic Artsu ukrali vrijedno intelektualno vlasništvo.

Ukradeni izvorni kodovi za FIFA 21 i Frostbite Engine

Jedan od navećih game developera i izdavača na Svijetu, Electronic Arts, našao se na udaru nepoznate hakerske skupine, koja je s njegovih servera ukrala oko 780 gigabajta podataka, među kojima se nalaze izvorni kod za igru FIFA 21 i Frostbite engine koji pokreće čitav niz AAA igara, uključujući Battlefield, Dragon Age, Need for Speed, FIFA, Madden, Medal of Honor, Star Wars Battlefront i Star Wars: Squadrons naslove.

EA kaže da napad na svoju mrežu istražuje i tvrdi da napad nije doveo do krađe podataka igrača i pretplatnika na njegove servise, kao i da su hakeri pokupili samo manji dio izvornog koda igara i pripadajućih softverskih alata.

"Podacima igrača se nije pristupilo, pa nemamo razloga vjerovati da postoji bilo kakav rizik za ugroženost privatnosti igrača", navodi EA u svojem priopćenju.

Također kažu da se ne radi o "ucjenjivačkom" ransomware napadu, a neovisni stručnjaci za game develompent smatraju da niti jedan od najvećih konkurenata Electronic Artsa ne bi htio iskoristiti takve podatke za svoje igre.

Ako se učestalo počnu pojavljivati klonovi Battlefielda znat ćemo da nisu u pravu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->