Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.06.2021. 15:57

Huawei 

Predstavljeni MatePad Pro i HarmonyOS 2

Huawei je predstavio MatePad Pro, novi tablet kojeg pokreće HarmonyOS 2 operativni sustav.

Predstavljeni MatePad Pro i HarmonyOS 2

Huawei je sada i službeno lansirao svoj operativni sustav koji se temelji na izvornom open source kodu Androida, HarmonyOS 2, a debitirat će na također novopredstavljenom MatePad Pro tabletu.

MatePad Pro opremljen je Kirin 9000E procesorom i 12,6-inčnim OLED FullView zaslonom koji dolazi s omjerom zaslona i tijela od 90 posto, omjerom kontrasta od milijun prema jedan i podrškom za široki spektar boja DCI-P3.

Huawei kaže da 12,6-inčni OLED zaslon FullView nudi omjer slike 16:10 i uske rubove tanke samo 5,6 mm. Također navode da dolazi s hardverskim rješenjem za filtriranje plavog svjetla koje smanjuje emisije na izvoru, a za dobar zvuk se brine zvučni sustav s osam zvučnika.

Koristeći mogućnosti HarmonyOS-a, tablet podržava nove mogućnosti suradnje na više zaslona tablet-računala: zrcalni način, produženi način i način suradnje.

U načinu zrcala, zaslon povezanog računala preslikava se na zaslon tableta, omogućujući korisnicima izravno potpisivanje i bilježenje dokumenata ili crtanje na računalu M-olovkom.

Prošireni način pretvara MatePad Pro u drugi zaslon, pružajući dodatni prostor na zaslonu za prikaz više sadržaja, što je korisno za provjeru referentnih materijala ili surfanje.

Način suradnje omogućuje interakcije na različitim platformama između HarmonyOS 2 i Windowsa, omogućujući korisnicima prijenos sadržaja poput teksta, slika i dokumenata između povezanih uređaja jednostavnim „drag and drop“ postupkom.

Osim Huawei M-Pencila 2. generacija debi ima i Huawei Smart Magnetic Keyboard tipkovnica pune veličine koja ima prostor pritiska od 1,3 mm te podržava Bluetooth i bežično punjenje.

Huawei MatePad Pro stiže na odabrana tržišta tijekom ovog mjeseca, a još nemamo podatak po kojoj cijeni i kada će se naći u prodaji u Hrvatskoj. 12,6-inčni model bit će dostupan u mat sivoj i maslinasto zelenoj boji, dok će 10,8-inčni model biti dostupan u "ponoćno sivoj" boji.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Huawei HarmonyOS 2 MatePad Pro
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->