Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.06.2021. 11:23

WWDC21 

iPhone ćete moći locirati čak i kada je isključen

Apple tvrdi da će zahvaljujući iOS 15 operativnom sustavu biti nemoguće ukrasti iPhone.

iPhone ćete moći locirati čak i kada je isključen

Apple je na WWDC21 konferenciji za developere službeno predstavio iOS 15, čija je preview inačica već dostupna, a stabilni build namijenjen svim korisnicima podržanih telefona pojavit će se ove jeseni.

Među poboljšanim značajkama i softverskim ažuriranjima iOS-a 15 Apple je istakao nadogradnju značajke Find My, a sada pojašnjava koja će biti njezina najveća korist.

U većini slučajeva kada vam netko ukrade telefon, prvo što napravi je da ga isključi, čime doslovce onemogućuje praćenje njegove lokacije. Apple sada to rješava u iOS-u 15, pa će se iPhone moći pratiti čak i kada je isključen.

Ekipa iz Cupertina ne navodi detalje o tome kako to funkcionira, no najvjerojatnije se radi o sustavu poput AirTaga koji omogućuje iPhoneu "pinganje" lokacije u određenim intervalima.

iOS 15 će biti dostupan korisnicima iPhone 6s telefona i novijih uređaja, no zasad nije jasno hoće li spomenuto ažuriranje Find My značajke biti dostupno svima koji će dobiti novi operativni sustav, ili samo vlasnicima novih iPhoneova.Vezani sadržaji
Ključne riječi iPhone iOS 15 Find My
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->