Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.06.2013. 14:09

Microsoft 

Službeno predstavljen Windows 8.1 OS

Microsoft je napokon odlučio otkriti nešto detalja o velikoj nadogradnji Windowsa 8.

Službeno predstavljen Windows 8.1 OS

Na svojem blogu, Microsoft je odlučio prekinuti zavjet šutnje i objaviti ponešto detalja o budućoj nadogradnji pod nazivom Windows 8.1.

Prije nego što kažemo bilo što drugo o ovoj nadogradnji, razveselit ćemo mnoge korisnike činjenicom da se Start gumb vraća. On će se nalaziti uvijek vidljiv na taskbaru Windowsa kada se nalazite u desktop modu.

Osim što je ovo pobjeda korisnika koji su čitavo vrijeme sugerirali Microsoftu da se Start gumb mora vratiti, vjerojatno je i posljedica dosta slabog tržišnog uspjeha novog OS-a, mada to ekipa iz Microsofta još uvijek odbija priznati.

Multitasking-High-res_0130F94A

Općenito uzevši, Microsoft se potrudio poboljšati personalizaciju korisničkog iskustva, te omogućiti korisnicima da se podjednako dobro mogu snalaziti u Metro i Desktop sučelju, odnosno da prema svojim željama uživaju u onom koje više žele.

Korisnici će sada također moći koristiti svoje tablete za prikazivanje fotografija u stilu foto okvira, zadavanjem postavke na lock-screenu za prikaz slide showa slika, a ta značajka će podržavati lokalne mape, kao i SkyDrive račune.

Pored toga, korisnici koji na uređaju imaju kameru, moći će odmah slikati bez potrebe da se logiraju.

Start ekran također ima poboljšanja, pa ćete mu recimo moći mijenjati boje i pozadine, uključujući i postavljanje animiranih pozadina, što do sada nije bilo moguće.

Pored toga moći ćete selektirati više aplikacija odjednom, promijeniti im veličinu, deinstalirati ih ili rearanžirati, a micanje pločica ćete izvoditi držanjem desnog gumba miša kako ih ne biste pomicali slučajno.

U slučaju da spadate među korisnike koji instaliraju na tisuće aplikacija, Start ekran će vam omogućiti da ih filtrirate po imenu, datumu instalacije, učestalosti korištenja ili po kategoriji.

Drugim riječima, kada instalirate novu aplikaciju, ona se neće odmah postaviti na Start ekran, već ćete naknadno odlučiti hoćete li ju "pinati" na Start ekran ili ostaviti u mapi aplikacija.

Ugrađena tražilica koju naravno čini Bing će vam omogućiti da pretražujete doslovce sve, uključujući lokalne mape, aplikacije, datoteke, SkyDrive, web, pa čak i akcije koje činite.

Search-High-res_245E63FC

Windows Store također dobiva veliki redizajn pa će prikazivati detaljne liste najboljih besplatnih aplikacija, novih izdanja, te top aplikacija u svakoj kategoriji.

Metro aplikacije će se također poboljšati, uključujući Mail, SkyDrive, Camera i Music.

Svaka dolazi s novim značajkama, uz podršku novog 50-50 snap view moda pregledavanja.

Windows 8.1 će također omogućiti korisnicima pohranjivanje datoteka direktno na SkyDrive račun, a svim datotekama na SkyDriveu će se moći brzo i jednostavno pristupiti kao da se nalaze na vašem računalu.

Zajedno s lansiranjem Windowsa 8.1, službeno će biti lansiran i IE 11 koji će prema riječima Microsofta biti brži i donijeti će nove značajke uključujući mogućnost sinkronizacije tabova između više uređaja.

Preview inačica Windowsa 8.1 će se pojaviti 26. lipnja ove godine zajedno s početkom Microsoftove Build konferencije za developere.

Izvor: Windows BlogsVezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft OS nadogradnja Windows 8.1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->