Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.08.2018. 12:17

IFA 2018  

Samsung predstavio 8K TV koji možete kupiti

Nakon predstavljanja 8K konceptualnih televizora, Samsung smatra da ih treba dovesti na tržište.

Samsung predstavio 8K TV koji možete kupiti

U nekoliko posljednjih godina Samsung, LG i Sharp na raznim sajmovima prikazuju konceptualne 8K zaslone i televizore, no sada je izgleda došlo vrijeme da ih potražimo u dućanima. Samsung je naime na svojoj konferenciji u sklopu IFA 2018 sajma u Berlinu predstavio svoj prvi 8K QLED TV koji će biti dostupan u prodaji, Samsung Q900R.

Televizor će na tržište stići sa zaslonima dijagonala u 4 veličine, odnosno od 65, 75, 82 i 85 inča i imat će mogućnost "upscalinga". Televizor će koristiti nekoliko naporednih 8K tehnologija koje uključuju Real 8K razlučivost, Q HDR 8K i Quantum Processor 8K.

Osvijetljenost zaslona od 4000 nita u pravoj 8K razlučivosti je prema riječima Samsunga standard koji je u skladu s većinom filmskih studija, što znači da TV donosi 4 puta više piksela u odnosu na 4K UHD TV i 16 puta više od Full HD TV-a.

Samsung-QLED-8K-TV-04

Samsungova tehnologija 8K AI Upscalinga se temelji na umjetnoj inteligenciji, uz čiju pomoć će, kako tvrde, svi vaši filmovi dobiti kvalitetu slike i zvuka do razine koja odgovara 8K kvaliteti bez obzira o kvaliteti ili formatu izvora. Zahvaljujući Quantum procesoru, bez obzira gledate li sadržaj putem nekog streaming servisa, set-top boxa, HDMI-a, USB-a, pa čak i s mobitela putem "mirroringa", upscalingom ćete dobiti 8K kvalitetu.

Među inovacijama u novom TV-u Samsung ističe i automatsko prepoznavanje povezanih uređaja, a ono što nedostaje je cijena, koju ćemo očito saznati tek kada krene prodaja. Ne znamo koliko će trebati da 8K postane standard u televizorima kao što je danas 4K (dobro, FHD je još uvijek nešto rasprostranjeniji), ali ovo je prvi korak u tom smjeru.

Nemojte nas pitati što će vam 8K kada ste zadovoljni i s 1080p, ali uvijek možete ostaviti svoj komentar na našoj Facebook stranici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->