Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • Predstavljeni Whiskey Lake i Amber Lake procesori za laptope
Članak
Objavljeno: 29.08.2018. 09:56

Intel 

Predstavljeni Whiskey Lake i Amber Lake procesori za laptope

Intelovi CPU-i 8. generacije laptopima poboljšavaju performanse i povezivost te čuvaju bateriju.

Predstavljeni Whiskey Lake i Amber Lake procesori za laptope

Uoči početka održavanja IFA 2018 sajma u Berlinu, Intel je odlučio proširiti 8. generaciju Intel Core procesora novim modelima iz serija U i Y pod kodnim imenima Whiskey Lake i Amber Lake, koji su, kako tvrde, "visoko optimizirani za performanse i povezivost te pružaju dugačak život baterijama u prijenosnicima i 2-u-1 uređajima".

Novu 8. generaciju Intel Core procesora čine Intel Core m3, Intel Core i3, Intel Core i5, i Intel Core i7 modeli, a svi su namijenjeni tankim i laganim prijenosnim uređajima.

Whiskey Lake

Intel Core Whiskey Lake procesori su dostupni u modelima i3-8145U, i5-8265U i i7-8565U, a Intel obećava da će vam pružiti ultimativne performanse usprkos potrošnji od samo 15 vata. Tu su i gigabitne Wi-Fi mogućnosti koje dolaze zahvaljujući najnovijim  Intel Wireless-AC čipovima, dok bi vam baterija prema Intelu trebala potrajati do 16 sati rada s jednim punjenjem. Pored toga Whiskey Lake procesori nude podršku za Dolby Vision HDR i Dolby Atmos, a trebali bi omogućiti i pristojno igranje ne pretjerano zahtjevnih naslova među kojima Intel spominje World of Warcraft: Battle for Azeroth i World Of Tanks. Whiskey Lake procesori su također kompatibilni s glasovnim asistentima Microsoft Cortana i AmazonAlexa.

Whiskey Lake značajke

Što se tiče 8. generacije Intel Core Y-Series Amber Lake procesora, oni dolaze u modelima m3-8100Y, i5-8200Y te i7-8500 i nude sve značajke kao i Whiskey Lake, dok će vam Intelovi Gigabit LTE modemi pružiti Modern Standby i eSIM podršku za ultratanke i ultralagane prijenosnike, koji će, kako tvrde biti tanji od 7 mm i lakši od pola kilograma.

Prvi laptopi i 2-u-1 uređaji na pogon Whiskey Lake i Amber Lake procesora pojavit će se u prodaji tijekom ove jeseni, a zasad je poznato da će ih između ostalih proizvoditi Dell, Lenovo, i Asus, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->