Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.08.2018. 15:25

Coding Express 

Novi Legov vlakić je STEM igračka za predškolce

Coding Express će djecu učiti programiranju bez mobitela, tableta ili računala.

Novi Legov vlakić je STEM igračka za predškolce

Nova Lego igračka pod nazivom Coding Express je vlakić-set namijenjen najmanjem predškolskom uzrastu i predstavlja četvrtu generaciju edukativnih igračaka za djecu stariju od 2 godine.

Ovaj vlakić djecu neće učiti radu u programskim jezicima poput Pythona, već mu je uloga da im pokaže osnovne koncepte koji uključuju petlje, uvjetno programiranje i potprograme, za što neće trebati tablet ili računalo, jer se programiranje obavlja fizičkim objektima.

le_ps_lifestyle_ 2hy18_45025_41-0c632bebc3be535b33fd85ba705b52fa

Mali vlak koji će si djeca sama sastavljati sadrži prugu uz koju se dobiju male ovalne pločice u različitim bojama koje čita kamera ugrađena u lokomotivu. Svaka pločica predstavlja drugu komandu, pa će djeca moći vlak zaustavljati, ubrzavati, kočiti, mijenjati mu smjer kretanja, uključivati trubu i na određeni način programirati njegovo ponašanje.

p1012252-1

Obzirom da je namijenjen mlađoj djeci, Coding Express se sastoji od većih Duplo kockica kako bi male ruke mogle lakše njima manipulirati, kao i da se izbjegne mogućnost da dijete kockice proguta.

le_ps_lifestyle_ 2hy18_45025_35v2-e98d94581d7cfc32905abe44bef81328

Set je prilično velik, pa Lego kaže da će se s njim istovremeno moći zabavljati šestero djece, a uključuje i lekcije za učenje za učitelje/edukatore, koji će djeci moći zadavati konkretne zadatke. U setu se nalazi obilje figurica, znakova, elemenata za dizajn pruge, okoliša i vlaka, pa će se djeca moći dugo zabavljati i iskazivati svoju kreativnost.  

Lego će također kao opciju ponuditi i aplikaciju za korištenje na iOS i Android tabletima, koja će naprednijim klincima omogućiti digitalno povezivanje s Coding Expressom.

Cijena seta od 200 dolara (oko 1203 kn) govori da se ovdje ne radi o igrački namijenjenoj pojedinačnoj djeci, pa ga Lego prvenstveno želi prodavati predškolskim ustanovama.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->