Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.09.2014. 12:58

SanDisk 

SD kartica od 512 GB koja košta više od PC-a

SanDisk je izdao memorijsku karticu s kapacitetom većim od mnogih HDD i SSD diskova.

SD kartica od 512 GB koja košta više od PC-a

U današnje doba, većina SSD diskova dolazi s kapacitetom do maksimalnih 256 GB, prije svega zato što se obično koriste kao diskovi za "keširanje", dok se ozbiljnija pohrana i dalje smješta na tvrde diskove koji danas dolaze s kapacitetima u terabajtima.

SanDisk je upravo izdao memorijsku karticu Extreme PRO SDXC UHS-I od 512 GB, odnosno s kapacitetom koji je veći od onog na mnogim SSD diskovima. Mada to možda zvuči kao nešto pretjerano, sigurno je da će od nje imati koristi fotografi i video snimatelji, posebice oni koji snimaju 4K sadržaje.

Nova "memorica" posjeduje i RescuePRO Deluxe tehnologiju za povrat slučajno izbrisanih sadržaja, te je, kako tvrde,  otporna na visoke i niske temperature, vodu, udarce, pa čak i na rendgenske zrake.

Dakako, nemojte očekivati da će ova SD kartica u svemu biti bolja od SSD-a, pa zaboravite brzine zapisivanja i pisanja od 500 MB/s, jer ćete ovdje dobiti brzinu čitanja od 95 MB/s, te zapisivanje/snimanje od 90 MB/s, što će još uvijek biti dovoljno za recimo 4K video

Možda najveća negativna značajka kartice je njena cijena, jer ćete za tolike gigabajte na tako malom prostoru morati platiti 800 dolara (4.718 kn), odnosno svotu dostatnu za jedno vrlo solidno PC računalo.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->