Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.02.2020. 16:13

RotaryCell 

Prvi pametni telefon s okruglim brojčanikom

Ovo je nešto između pametnog i tradicionalnog telefona na pogon Arduina.

Prvi pametni telefon s okruglim brojčanikom

Koliko znamo u svijetu do sada još nije postojao smartfon s fizičkim okruglim brojčanikom u stilu starih telefona iz predratnih vremena, no zahvaljujući uradi sam majstoru i inženjeru Justineu Hauptu, sada i to imamo.

On je napravio uređaj koji se nalazi negdje između pametnog telefona i "starinskog", jer dolazi s okruglim fizičkim brojčanikom koji se okreće prstom i zakrivljenim ePaper zaslonom na kojem možete gledati osnovne informacije poput propuštenih poziva i tekstualnih poruka.

RotaryCell zaslon

U srcu telefona nalazi se posebno prilagođena Arduino pločica koja se temelji na ATmega 2560 mikrokontroleru i Adafruit FONA 3G pločici koja posjeduje modem za spajanje na 2G ili 3G mreže i u koju ubacujete SIM karticu. 

Razina baterije i jačina signala se ne prikazuju na zaslonu, već na bočnim LED-icama, a baterija vam može potrajati jedan čitavi dan korištenja. Pored toga, Haupt je na uređaj postavio i nekoliko "speed-dial" gumbi za brzo biranje zadanih kontakata, kako ne biste za svako pozivanje morali okretati brojčanik, a tu je i vanjska antena sa SMA konektorom.

RotaryCellphone_proof_of_principle

Haupt kaže kako mu je osnovna namjena bila napraviti uređaj koji će koristiti kao osnovni (primarni) telefon i koji mu stane u džep, budući da ga jako živciraju današnji telefoni s dodirnim ekranima sve većih dimenzija koji su po njemu totalno nepraktični.

Ukoliko želite napraviti vlastiti "polupametni" telefon s okruglim brojčanikom, sve datoteke, sheme i upute možete pronaći na ovoj poveznici. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Arduino brojčanik RotaryCell ePaper
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->