Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.10.2018. 13:05

Krađa podataka 

Provjerite je li i vaš Facebook račun probijen 

Najnovije Facebookovo priopćenje ukazuje da je brojka probijenih računa nešto manja od prvih izvještaja.

Provjerite je li i vaš Facebook račun probijen

U svojem najnovijem izvještaju Facebook navodi kako je brojka od 50 milijuna probijenih računa korisnika ipak bila malo veća od stvarne, pa Mark Zuckerberg kaže da je provaljeno u "samo" 29 milijuna korisničkih računa. Od toga su napadači pristupili imenima i kontaktnim podacima 15 milijuna korisnika, dok su kod 14 milijuna ljudi došli do veće količine osobnih podataka.

Facebook ujedno svim korisnicima omogućuje da provjere je li i njihov račun među tih 29 milijuna, pa je dovoljno da nakon logiranja na društvenu mrežu posjetite Facebookovu Help stranicu putem ovog linka.

Nakon toga scrollajte dolje do polja s naslovom "Is my Facebook account impacted by this security issue?", ispod čega će vam pisati jeste li i vi među žrtvama ovog velikog curenja podataka. Ako vam piše da vaš račun nije uključen u ovaj incident ne trebate više poduzimati ništa, a ako ste "provaljeni" Facebook će vam izlistati popis podataka za koje misli da su pali u ruke hakerima.

Pored toga saznat ćete spadate li u onih 15 milijuna "manje probijenih", ili u 14 milijuna onih kojima su prikupljene veće količine podataka. U najgorem scenariju obavijestit će vas da se možda nalazite među milijun onih korisnika kojima su maznuti pristupni podaci

Facebook kaže da svi oštećeni kroz nekoliko dana mogu očekivati dalje upute i preventivne mjere za zaštitu svojih računa. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam