Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.04.2013. 09:32

Qualcomm 

Proizvodnja Snapdragon 800 SoC-a kreće u svibnju

Qualcomm je objavio da tijekom svibnja u masovnu produkciju kreće njihova nova SoC platforma.

Proizvodnja Snapdragon 800 SoC-a kreće u svibnju

Qualcammov Snapdragon 600 SoC (system-on-chip) danas se može naći u flagship uređajima raznih proizvođača, poput HTC One, PadFone Infinity, Galaxy S 4, Optimus G Pro i Xiaomi 2S, no poznati proizvođač čipova za ovu godinu priprema novu, snažniju i moćniju platformu, Snapdragon 800 SoC.

Na konferenciji za medije koja se jutros održala u Pekingu, stariji direktor proizvoda Yufei Wang potvrdio je da tvrtka masovnu proizvodnju svog novog SoC-a planira započeti u drugoj polovici svibnja ove godine, no nije želio ništa komentirati o njegovim značajkama.

Ono što čini Snapdragon 800 naprednijim od Snapdragona 600 je snažnija Krait 400 arhitektura koja može omogućiti takt do 2,3 GHz, no kao i do sada, četiri jezgre su sinkronizirane zbog bolje energetske učinkovitosti, odnosno uštede u potrošnji struje.

Snapdragon 800 dolazi s novim Adreno 330 grafičkim procesorom, s mogućnosti reprodukcije 4K sadržaja na 30 fps, uz naprednu Adreno 320 FlexRender tehnologiju koja može dinamično prebacivati između direktnog renderiranja i "binning" renderiranja za optimiziranje performansi i učinkovitosti. 

Izvor: EndgadgetVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->