Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.03.2021. 13:15

Samsung 

Predstavljen prvi 512 GB DDR5 HKMG modul na svijetu

Nova Samsungova memorija je specijalno dizajnirana za superračunala, AI i strojno učenje.

Predstavljen prvi 512 GB DDR5 HKMG modul na svijetu

Samsung je objavio da je proširio svoju ponudu DDDR5 DRAM memorije prvim 512 GB DDR5 modulom na svijetu koji se temelji na High-K Metal Gate (HKMG) tehnologiji.

Nova memorija donosi dvostruke performanse u odnosu na DDR4 i propusnost veću od 7.200 megabita u sekundi, a Samsung kaže da će se bez problema nositi s najekstremnijim radnim računalnim opterećenjima u superračunarstvu, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, kao i u aplikacijama za analitiku podataka.

"Samsungov DDR5 koristit će vrlo naprednu HKMG tehnologiju koja se tradicionalno koristi u logičkim poluvodičima. Zamjenom izolatora s HKMG materijalom, Samsungov DDR5 postići će nove rekorde u performansama, dok će istovremeno trošiti približno 13% manje energije, što ga čini posebno pogodnim za podatkovne centre u kojima energetska učinkovitost postaje sve kritičnija", objašnjava tvrtka.

Modul koristi TSV tehnologiju za slaganje ukupno osam različitih DRAM čipova od 16 GB u module od 512 GB.

Samsung je uzorke počeo isporučivati kupcima na provjeru i certificiranje za njihove potrebe u umjetnoj inteligenciji, strojnom učenju, "exascale računarstvu", analitici, umrežavanju i drugim radnim opterećenjima koja zahtijevaju obradu velikih količina podataka.Vezani sadržaji
Ključne riječi Samsung memorija modul DDR5 HKMG
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->