Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.03.2021. 13:26

Nintendo Switch 2 

OLED Nintendo Switch dolazi s DLSS podrškom

Zahvaljujući novom Nvidijinom čipu, iduća generacija Switch konzole će na televizorima raditi u 4K rezoluciji.

OLED Nintendo Switch dolazi s DLSS podrškom

Prema izvještaju koji donosi Bloomberg, iduća generacija Nintendo Switch konzole će koristiti Nvidijin SoC s podrškom za DLSS (Deep Learning Super Sampling) tehnologiju povećanja slike. Novi procesor bi trebao donijeti znatna poboljšanja u performansama CPU i GPU procesora, dok će DLSS tehnologija predstavljati Nintendovo rješenje za prikazivanje viših razlučivosti na 4K televizorima.

DLSS tehnologija je svojevremeno predstavljena u Nvidijinim grafičkim karticama serije RTX 20 koje se temelje na Turing arhitekturi. Ona koristi neuralne mreže za rekonstrukciju slike igara u realnom vremenu s povećanom kvalitetom.  Različite inačice tehnologije su koristile tensor jezgre GPU-a i AI im je uvježbavan na specifičnim igrama, a glavna stvar je u tome što možete renderirati igru u nižoj rezoluciji i dobiti znatno veći output s minimalnim smanjenjem performansi.

To se u teoriji može lijepo uklopiti u Switch koji se obično muči da svoje nativne 720p razlučivosti iz moda ručne konzole prikazuje u 1080p na TV zaslonu. Kako bi iduća generacija Switcha mogla ići na 4K, Nvidia će za nju morati izraditi novi SoC procesor umjesto Tegra X1 SoC-a koji se nalazi u postojećoj konzoli, što znači da će novi Switch dobiti potpuno novo "custom" rješenje. U dosadašnjim glasinama mogli smo čuti i da će next-gen Switch imati 7-inčni OLED zaslon, no Nintendo to još nije potvrdio.   Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->