Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.03.2021. 15:05

PS5 VR 

Sony predstavio kontroler za PS5 VR

Prije nego što je prikazao dizajn novog VR headseta, Sony nam je odlučio predstaviti kontroler za njega.

Sony predstavio kontroler za PS5 VR

Sony je u veljači ove godine napokon službeno najavio novi kontroler za virtualnu stvarnost koji će biti specifično dizajniran za PS5 konzolu. U najavi novog VR sustava Sony nije iznosio nikakve specifikacije, već je samo rekao da će biti znatno unaprijeđen u odnosu na prethodnika, kako po rezoluciji i vidnom polju (FoV-u), tako i po jednostavnosti korištenja, pa će se primjerice spajati s konzolom pomoću samo jednog kabela.

Sada nam je Sony pokazao i prve sličice novog sustava, no ne samog headseta, već kontrolera koji će se za njega koristiti.

Kontroler će se temeljiti na inovacijama koje je donio bežični kontroler DualSense, što znači da ćete u igrama pod svojim prstima osjećate sve što se zbiva u virtualnom prostoru, poput konfiguracije terena kojim se krećete i vibracija od posljedica eksplozija, a na njemu će se nalaziti i takozvani "adaptivni triggeri", odnosno gumbi koji stvaraju osjećaj otpora na pritisak.

Također navode da će kontroler detektirati vaše prste bez ikakvog pritiskanja na mjestima gdje držite palac, kažiprst i srednji prest, što će vam omogućiti prirodnije geste tijekom gameplaya.

Gumbi s kojima ste se susreli na DualSenseu nalaziti će se i na VR kontroleru i omogućiti će iste funkcije, pa ćete primjerice "grip" gumbom (R1) moći hvatati objekte u virtualnom prostoru.

Na žalost, u igranju s novim PSVR hedasetom i kontrolerom na PS5 nećete moći uživati ove, već najranije iduće godine.Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony kontroler VR PSVR PS5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->