Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.08.2016. 12:18

IDF 2016 

Intelova vizija autonomne vožnje

Intel je na Danu ulagača na IDF-u predstavio svoju viziju budućnosti autonomne vožnje.

Intelova vizija autonomne vožnje

Viši direktori Intela na ovogodišnjem Intel Developer Forumu 2016. iznijeli su viziju autonomne vožnje, ne propustivši naglasiti da upravo njihova tvrtka ima jedinstvenu poziciju koja ga čini spremnim za ponudu najsveobuhvatnijeg skupa rješenja za autonomnu vožnju kojim će se pogoniti inteligentne značajke koje su temelj "stvari", mreže i oblaka.

Intel navodi da će se cestama do 2030. godine kretati 120 milijuna vozila s različitim stupnjevima autonomije, što će imati velik društveni i gospodarski učinak. Intel je iznio svoja predviđanja o gospodarskom valu koji bi američkom gospodarstvu mogao donijeti uštede od 1,3 bilijuna dolara, dobit u pogledu produktivnosti od 507 milijardi, smanjenje troškova povezanih s prometnim nesrećama od 488 milijardi i uštede zahvaljujući većoj produktivnosti zbog smanjenja gužvi od 138 milijardi američkih dolara.

Također je rečeno kako Baidu, glavni kineski davatelj usluga pretraživanja interneta i Intel analiziraju i razvijaju nove računalne tehnologije za vozila i podatkovne centre za autonomnu vožnju, kojima će se pojačati mogućnosti vozila za izbjegavanje sudara te tako povećati sigurnost putnika.

IDF 2016

Govorilo se i o Intelovom raznovrsnom portfelju energetski učinkovitih silicijskih proizvoda, globalnim partnerstvima s vodećim telekomunikacijskim i automobilskim tvrtkama kojima se želi ponuditi integrirana prototipna rješenja utemeljena na 5G tehnologiji kojima će se zajamčiti spremnost mreže, te obećavajućim izgledima koje nude podatkovni centri u vezi uspješne pohrane, razmjene i zaštite dosad neviđenih količina podataka koji će se usmjeravati u algoritme za hijerarhijsko učenje radi uvježbavanja vozila.

Intel je dao pregled svojih prednosti u automobilskom sektoru koje obuhvaćaju silicijske proizvode, Alterine FPGA uređaje i Wind Riverove programske sustave:

- 49 OEM-ovskih programski definiranih uređaja za upravljanje vožnjom (Software Defined Cockpit, SDC)
- 33 dobavljača prvog stupnja
- više od 30 modela vozila u prometu
- 19 OEM-ovskih platformi
- 9 angažmana prvog stupnja
- 59 partnera u ekosustavu

Izloženo je i desetak demonstracijskih izložaka kojima se prikazuju ključne tehnologije na svim razinama Intelova opsežnog portfelja i stručnih znanja koji obuhvaćaju tehnološke, komunikacijske i analitičke značajke ugrađene u automobile, umjetnu inteligenciju, strojno učenje, te sučelje između korisnika i stroja. Intel ovime očito želi reći da bi svi proizvođači sustava autonomne vožnje trebali koristiti upravo njegova tehnološka rješenja, obzirom da je spreman uložiti velika sredstva i resurse u taj segment svojeg poslovanja u budućnosti. Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel autonomna vožnja IDF 2016
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->