Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.10.2020. 12:49

Microsoft 

Podešavanje Windowsa 10 će biti znatno olakšano

Microsoft započeo testiranje novih "OOBE experience" značajki za Windowse 10.

Podešavanje Windowsa 10 će biti znatno olakšano

Microsoft želi svim korisnicima Windowsa 10 (posebice onim novim), omogućiti čim lakše instaliranje i podešavanje operativnog sustava, pa je započeo s testiranje novih OOBE značajki (Out-of-box experience), koje uključuju iskustvo koje potrošač ima kada se priprema za prvo korištenje novog proizvoda. U slučaju Windowsa 10 to uključuje postupak postavljanja instalacije i / ili izvođenja početne konfiguracije dijela hardvera ili softvera na računalu.

Kako bi korisnicima čim više olakšao podešavanje OS-a, Microsoft u Windowse 10 ugrađuje novi ekran (slika gore), koji će im omogućiti mogućnost odabira podešavanja prema onome za što namjeravaju koristiti računalo. Drugim riječima, korisnici mogu odabrati neki od predefiniranih profila postavki, koji uključuju gaming, zabavu i posao, pa će im prema onome što uključe, Windowsi 10 sugerirati različite postavke za konfiguraciju koja je povezana sa svakom od tih opcija.  

Mada se taj zaslon već može naći u novom buildu Windowsa 10 s oznakom 20231, zasad se bez obzira na ono što odaberu u OOBE ekranu, "insidersima" nude iste opcije. To je zbog toga što Microsoft još uvijek razvija tu značajku, pa ćete se morati strpjeti dok je ne integrira u neku od idućih nadogradnji Windowsa 10 dostupnu svima.

"Značajku će prvi dobiti insideri u Dev Channelu, kako bismo mogli prepoznati eventualne probleme koji bi mogli utjecati na performanse. Tek kada osiguramo da sve radi savršeno, lansirat ćemo je dalje", navodi Microsoft i dodaje kako biste ovu značajku trebali vidjeti kada odaberete resetiranje svojeg PC-a i kada pokrenete čistu instalaciju Windowsa.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->