Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.10.2020. 10:18

NVIDIA 

NVIDIA CEO: Nestašica RTX 3080 i 3090 do kraja godine

Šef Nvidije priznaje kako tvrtka nije bila pripremljena da zadovolji potražnju za novim grafičkim karticama.

NVIDIA CEO: Nestašica RTX 3080 i 3090 do kraja godine

Loša vijest za sve koji su si htjeli nabaviti neku novu RTX-icu generacije 3000. Nvidijin CEO Jensen Huang je na GTC konferenciji priznao da je potražnja za grafičkim karticama RTX 3080 i 3090 puno veća od Nvidijinih kapaciteta za proizvodnju i isporuke ove godine, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Potražnja je već sada "dosegla plafon", a Nvidia očekuje da će se još više povećati kada krene blagdanska šoping sezona uoči Božića.

Da je potražnja znatno veća od proizvodnje bilo je jasno još uoči početka prodaje novih grafičkih kartica, jer se Nvidia za to počela ispričavati prije nego što je uopće započela sa zaprimanjem predbilježbi. Tome nije doprinijelo ni kašnjenje s lansiranjem RTX 3070 grafičke, koja je trebala rasteretiti potražnju za 3080 i 3090.

Huang tvrdi da problem ne leži u problemima s dobavljačima, već isključivo u povećanoj potražnji. "3080 i 3090 imaju problema s potražnjom, a ne s opskrbom. Potražnja je puno, puno veća nego što smo očekivali", navodi Huang i kaže da retaileri mogu potvrditi da ovakav fenomen s potražnjom hardvera nisu vidjeli u posljednjih deset godina.

U svakom slučaju, bez obzira na to govori li Nvidia istinu ili ne, činjenica je da ćete nove grafičke serije 3000 teško moći kupiti ove godine u dućanima s informatičkom opremom, a ako se pojave kod kakvih preprodavača, možete očekivati gadno nabijanje cijena

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->