Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.10.2020. 13:38

Samsung&Microsoft 

Krenula tranzicija sa Samsung Clouda na Microsoft OneDrive

Korisnici koji pohranjuju podatke u Samsung Cloud morat će se prebaciti na Microsoft OneDrive.

Krenula tranzicija sa Samsung Clouda na Microsoft OneDrive

Microsoft i Samsung su sklopili dugoročni sporazum koji omogućuje Microsoftu da neke svoje mobilne aplikacije dovede na Samsungove Android uređaje, ali i da OneDrive pretvori u preporučeni cloud servis onima koji kupuju Galaxy telefone.

Samsung je objavio da će Samsung Cloud odustati od Gallery Sync i Drive pohrane u korist OneDrivea, što znači da će korisnici koji pohranjuju svoje podatke u oblak morati prijeći na Microsoftov servis, a kada se zamjena dovrši, korisnici koji će htjeti koristiti mogućnosti clouda morat će svoje galerije fotki uploadati na OneDrive umjesto na Samsung Cloud.

Bez obzira na to, određene funkcionalnosti Samsung Clouda će i dalje biti u ponudi, a one uključuju backupe u oblaku, sinkronizaciju i povraćanje kontakata, kalendar i bilješke.

Počevši od danas, više nećete moći koristiti prije spomenute značajke, već ćete ih morati prebaciti na OneDrive. Kako bi to bilo olakšano, Samsung će postojećim korisnicima omogućiti alate za migraciju i preuzimanje koji će taj proces maksimalno olakšati.

Ukoliko odaberete OneDrive integraciju, podaci pohranjeni u Samsung Cloud će se prebaciti na OneDrive, Nakon dovršetka transfera, svi podaci pohranjeni u Samsung Cloud "synced/stored" Galeriji i Drive podaci će biti izbrisani. Ako odaberete Samsung Cloud preuzimanje podataka, Samsung Cloud podaci će biti potpuno i nepovratno izbrisani nakon 90 dana ili nakon isteka roka migracije 30. lipnja 2021. Počevši od 1. travnja 2021. godine postojeći Samsung Cloud servisi poput Gallery Synca i Drivea će biti onemogućeni, a pretplate na plaćenu pohranu automatski otkazane.

I na kraju, s datumom 30. lipnja 2021. godine, Samsung će prestati s podrškom za preuzimanje podataka, jer će tvrtka u tom trenutku sve svoje servise onemogućiti.

Važno je također napomenuti da će korisnici koji svoje podatke trenutno imaju uploadane u Samsung Cloud, njih osim transferiranja u OneDrive, moći preuzeti i na svoja računala, no ako to učine, Samsung im više neće nuditi opciju migracije na OneDrive, što znači da više neće imati opciju automatskog prebacivanja na Microsoftov servis.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->