Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.04.2020. 10:40

Sony 

PlayStation 5 kontroler ima mikrofon

Novi igraći kontroler dolazi s nekoliko noviteta, a DualShock odlazi u povijest.

PlayStation 5 kontroler ima mikrofon

Sony je otkrio nekoliko novih detalja o DualSense PlayStation 5 kontroleru. Jedna od zanimljivosti je da će se novi kontroler prodavati u dvobojnom dizajnu, što je odmak od tradicionalnih potpuno crnih kontrolera. Nadalje, Sony je uklonio plavo "light bar" svjetlo sa stražnje strane kontrolera i integrirao ga u rubove touchpada, a tu je i mreža mikrofona koja vam omogućuje da tijekom igre chatate sa svojim prijateljima bez potrebe za headsetom.

49747502797_ba4ef26976_3k

No najveća promjena dolazi u uklanjanju DualShock imena, a u L2 i R2 gumbe su ugradili takozvanu haptičku povratnu informaciju, što znači da ćete pri korištenju tih gumba za neke akcije dobivati različiti otpor, recimo pri zapinjanju luka prije ispucavanja strijele.

DualSense-Controller-for-PS5-1

Također je uklonjen i gumb Share, ali Sony kaže da se ne trebate brinuti jer je tu novi gumb Create koji donosi neke nove načine za dijeljenje vašeg gampelaya sa svijetom, no detalje o njemu će objaviti kasnije.

Kako se čini iz slika koje je Sony objavio uz ove informacije, izgleda da je na stražnjoj strani kontrolera USB-C utor, no možda smo se prevarili.

Plan Sonya za lansiranje nove PS5 konzole je i dalje da je izbaci na tržište uoči božićnih praznika, no puno toga će ovisiti o razvoju aktualne situacije s pandemijom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->