Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.03.2020. 12:42

PlayStation 5 

PS5: Hardverske specifikacije i podrška za stare igre

Sony je otkrio službene specifikacije svoje nove konzole i objavio podršku za PS4 igre.

PS5: Hardverske specifikacije i podrška za stare igre

Mark Cerny, glavni sistemski arhitekt za PS5 u Sonyu, održao je video prezentaciju nove PlayStation 5 konzole, objasnivši njezinu arhitekturu i kako je dizajnirana da zadovolji developere i njihove nove igre.

Tijekom prezentacije Cerny je posebno pohvalio ultrabrzi SSD disk nove konzole, što i nije čudo jer je po svim ostalim specifikacija ipak malo slabija od novog Xboxa.

Također je pohvalio i "custom GPU" novog PlayStationa koji će omogućiti više rezolucije novim igrama i donijeti neke vizualne "slatkiše" poput ray tracinga.

Pored toga, Sony je punio aduta bacio i na novi "3D audio" koji bi svim gamerima trebao pružiti savršeni zvuk, a ne samo onim, kako kažu, koji posjeduju high-end zvučna sustave. 

"Moći ćete čuti kapljice kiše kako pogađaju različite površine oko vas, i po zvuku precizno locirati gdje se nalazi vaš neprijatelj u igri", kaže Mark, kao što možete vidjeti u ovom videu.

I na kraju, Sony ističe da ćete na "petici" moći igrati 100 igara s PS4 u trenutku lansiranja nove konzole, dok će ih kasnije uključiti čak 4.000.

Detaljne specifikacije nove konzole možete vidjeti dolje:

CPU

x86-64-AMD Ryzen “Zen 2”, 8 jezgri/16 threadova, varijabilni taktovi do 3,5 GHz

GPU

AMD Radeon RDNA 2 grafički engine, ray tracing, varijabilni taktovi do 2,23 GHz (10,3 TFLOPS)

Sistemska memorija

GDDR6 16 GB, 448 GB/s propusnost

SSD

825GB, 5.5GB/s propusnost čitanja podataka (Raw)

PS5 Game Disc

Ultra HD Blu-ray, do 100 GB/disc

Video Out

Podrška za 4K 120 Hz TV-e, 8K TV-e, VRR (za HDMI ver.2.1)

Audio

“Tempest” 3D AudioTech

Na slici dolje možete vidjeti specifikacije nove Xbox Series X konzole Microsofta u usporedbi sa starim Xboxovima pa ćete se uvjeriti i sami da je ekipa iz Redmonda po većini značajki složila malo jači stroj, no to im ništa ne znači, jer će igre vjerojatno i dalje biti na strani Sonya. 

Xbox series X
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->