Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.11.2016. 09:53

Tap to pay 

Google priprema tap to pay za pametne satove

Značajka "tap to pay" navodno je jako blizu integraciji u Android Wear.

Google priprema tap to pay za pametne satove

Google je izgleda spreman da značajku za plaćanje "tap to pay" ili "tap 'n pay" dovede na Android Wear pametne satove. Ovu informaciju donosi Android Police koji navodi da je dokaz o tome pronašao u Google Play Services nadogradnji s oznakom 10.1.

To znači da ćete pod uvjetom da posjedujete kompatibilni Android Wear sat s NFC-om moći plaćati jednostavnim dodirom (tapkanjem) sata u blizini terminala opremljenog NFC-om za plaćanje razne robe u dućanima.

Nova značajka zapravo nije ništa novo u svijetu beskontaktnog plaćanja pametnim satom, jer "tap to pay" već postoji na Samsung Gear S3 pametnim satovima, dakako na sustavu Samsung Pay.

Pametni satovi i nosivi gadgeti prema brojnim izvještajima nisu uspjeli osvojiti tržište kako je bilo očekivano pa se neke tvrtke poput Intela izgleda povlače s tog tržišta, a situaciji sigurno ne pomaže ni činjenica da je Google zakasnio s izdavanjem Android Wear 2.0 softvera koji je trebao izaći ove jeseni, pa je njegovo lansiranje pomaknuo na 2017. godinu.

Stoga usprkos tome što se tap to pay pojavio u Google Services, plaćanje satovima na Android Wear platformi neće biti moguće prije nego što Google izda AW 2.0 iduće godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam