Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.11.2016. 10:31

Qualcomm 

Predstavljen čipset nove generacije Snapdragon 835

Qualcomm Technologies i Samsung donose više performansi i učinkovitosti 10 nm FinFET procesom proizvodnje.

Predstavljen čipset nove generacije Snapdragon 835

Qualcomm je izdao propćenje u kojem kaže da čipovi od 10 nanometara imaju potencijal da donesu pravu malu revoluciju u mobilnu tehnologiju, pa je stoga u suradnji sa Samsung Electronicsom koristio 10nm FinFET proces proizvodnje za novi Qualcomm Snapdragon 835 procesor.

Prvi 10-nanometarski mobilni procesor predstavili su Keith Kressin, stariji potpredsjednik Qualcomm Technologiesa i Ben Suh, stariji potpredsjednik Samsunga, na Qualcomm Snapdragon Technology Summitu u New Yorku (slika gore).

Procesori su napravljeni od molekula nanomaterijala i atoma manjih od 100 nanometara te iskazuju drugačija svojstva u odnosu na veće, uključujući manju težinu, veću čvrstoću i bolje kemijske reakcije. Obzirom na te značajke, Qualcomm i Samsung vjeruju da bi nanomaterijali mogli transformirati veći broj industrija od potrošačke elektronike pa sve do zdravstvene industrije.

Ako si ne možete predočiti koja je to veličina 10 nanometara, Qualcomm kaže da odgovara veličine jedne molekule vode, ili nečemu što je 1.000 tanje od vlasi ljudske kose.

Čipovi od 10 nm zauzimaju i znatno manje mjesta, pa se proizvođačima uređaja pruža više mjesta za recimo veće baterije ili tanji dizajn telefona.

Qualcomm kaže da Samsungov 10-nanometarski FinFET proces povećava performanse za 27 posto uz istovremenu 40 posto manju potrošnju energije. Za sada nije poznato koji će uređaji prvi dobiti nove čipsete.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->