Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.10.2021. 09:58

VIDI 307 

Novi broj: Edukacija za najunosnije IT poslove

Istražili smo ponudu hrvatskih IT učilišta, složili odličan home office PC i isprobali gaming bez grafičke kartice.

Novi broj: Edukacija za najunosnije IT poslove

U novom broju časopisa VIDI br. 307 za listopad 2021. donosimo obilje zanimljivih tema, sadržaja i priča koje će vas uvesti u najnovija zbivanja i trendove u svijetu IT-a i tehnologije, a kao bonus vam poklanjamo veliki poster s kartom hrvatskih hi-tech učilišta i "anatomijom" VIDI X mikroračunala.  

Vjerujemo da će mnoge zanimati tema o gamingu bez grafičkih kartica korištenjem integrirane grafike, dok će oni koji se žele pripremiti na neke nove "valove" saznati kako složiti kvalitetno i povoljno PC računalo s kojim će svoj "home office" ured podići na višu razinu te ga osim za posao koristiti i za brojne druge svrhe i namjene, uključujući multimediju i zabavu.

VIDI 307 1

U novom Vidiju svim sadašnjim i budućim polaznicima hrvatskih IT fakulteta i učilišta otkrivamo koje ustanove nude obrazovne programe koji će im jednog dana omogućiti najbolje plaćene poslove, a u reportaži s najveće developerske konferencije održane u Hrvatskoj iz prve ruke ćete saznati kakvi su najnoviji trendovi u svijetu programiranja.

Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

VIDI.edu: Pregled najboljih hrvatskih hi-tech učilišta

Istražili smo koji se programski jezik isplati naučiti i proučili ponudu najboljih osam domaćih IT fakulteta i učilišta.

VIDI 307 11

 

POSTER: Velika karta hrvatskih hi-tech učilišta

Uz našu temu o domaćim visokotehnološkim učilištima poklanjamo vam poster na kojem se nalazi velika karta Hrvatske s popisom, lokacijama i programima najboljih hrvatskih visokoškolskih obrazovnih institucija koje nude edukaciju na poljima IT-a i visoke tehnologije.

VIDI 307 13

 

TEMA: igranje na integriranim grafičkim karticama

Nestašica i nabrijane cijene najnovijih grafičkih kartica natjerale su nas da istražimo kakva je alternativa u igranju korištenjem nove generacije integrirane grafike. Može li se, što i kako igrati bez skupih grafičkih čipova?

VIDI 307 2

Jeftini office i home PC

Unatoč ludim cijenama hardvera složili smo potentnu konfiguraciju koja će vam par godina osigurati nesmetani rad u uredskim i većini kućnih poslova, uključujući i casual gaming.

VIDI 307 5

 

VIDI X na robotičkom kampu Petica+

Posjetili smo robotički kamp Petica + na kojemu su srednjoškolci radili projekte s VIDI X mikroračunalom.

VIDI 307 6

 

Reportaža: Infobip Shift

Uputili smo se na najveću developersku konferenciju u Hrvatskoj i jednu od najvećih u Europi, poslušali predavanja najvećih IT faca i popričali s velikim svjetskim stručnjacima.

VIDI 307 3

 

Test: Samsung Galaxy Z Flip3

Detaljna recenzija najnovijeg preklopnog modela iz Samsunga koji uz novi dizajn donosi i novitete poput vodootpornosti. Saznajte zbog čega smo mu dodijelili medalje "Hot Stuff" i "VIDI preporuka".

VIDI 307 8

PC Play Gaming Special:  Beta test COD Vanguard

Call of Duty serijal vraća se svojim korijenima i radnju novog, po nama potencijalnog velikog hita, smješta na kraj drugog svjetskog rata. Korišten je engine iz megauspješnog Modern Warfarea, a mi smo ga imali prilike zaigrati u multiplayer beti. Osim COD-a u PC Play gaming specijalu donosimo recenziju žestoke co-op pucačine s Alienima, kao i pregled Top 5 najboljih igara s nedavno održanog Gamescom 2021 sajma.

VIDI 307 PC Play naslovnica

 

Tema: Novi dizajn Mercedes MBUX sučelja

Mercedes je i u svoju C klasu implementirao MBUX sustav a mi smo malo zavirili u njega i isprobali najzanimljivije "fićere".

VIDI 307 4

 

VIDI X radionica: Upravljanje LED rasvjetom pomoću mikroračunala

Naše VIDI X mikroračunalo smo upregnuli za upravljanje kompletnim LED "light showom" kojim svoje prostore možete obogatiti pametnom svjetlosnom paletom boja.

VIDI 307 7

 

POSTER: Anatomija VIDI X mikroračunala

Od čega je sastavljeno naše VIDI X računalo, koji procesor, zaslon i senzore posjeduje, koje sve pinove ima na ekspanzijskom headeru i druge važne stvari o anatomiji našeg mikroračunala, otkrit će vam "šalabahter" koji smo postavili na veliki poster, kako biste pri razvoju svojih projekata pred očima uvijek imali mali podsjetnik. 

VIVI 307 12

 

Među brojnim testovima hardvera u ovom broju pronaći ćete recenzije odlične Mountain Everest Max tipkovnice, nabrijane grafičke kartice ASRock RX 6600 XT Phantom Gaming D, kao i testove telefona A1 Alpha 21, Nokia XR20, i OnePlus Nord 2.

Tu su i uobičajene rubrike koje uključuju najnovije IT vijesti iz svijeta i regije, vijesti iz znanosti, recenzije softvera, novi dio Google Firestore programerske teme, Makova svemirske kolumna i legendarni VIDI doktor.

VIDImo se!

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->