Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.09.2021. 15:45

Microsoft 

Xbox Series konzole jedine podržavaju Dolby Vision

Više od 100 igara će biti optimizano za dolby Vision HDR, uključujući Halo Infinite.

Xbox Series konzole jedine podržavaju Dolby Vision

Microsoft je objavio da njegove Xbox Series X/S konzole od sada podržavaju Dolby Vision za gaming. Više od 100 igraćih naslova će biti optimizirano za Dolby Vision HDR (uključujući Halo Infinite), dok će tisuće drugih dobiti boost u HDR10 ili Auto HDR kvaliteti slike.

Kako biste imali potpuni užitak morat ćete imati TV s Dolby Visionom s uključenim gaming postavkama poput automatskog "low-latency" moda i varijabilnih frekvencija osvježavanja.

Ovisno o mogućnostima vašeg televizora/monitora, dobiti ćete do 40 puta svjetlije detalje (highlightse), 10 puta dublje razine crne i do 12 bita dubine boje, a Dolby Vision može surađivati i s drugim značajkama vezanim uz gaming poput ray-tracinga.

Dolby i Xbox surađuju s developerima kako bi im pomogli da u svojim igrama izvuku maksimum od Dolby Visiona, a također rade i s proizvođačima televizora na nadogradnjama firmwarea kako bi podržavali Dolby Vision na 120 Hz.

Svojevremeno su postojale naznake da bi Dolby Vision i Dolby Atmos mogle biti ekskluzive samo za Xbox, no to nije slučaj, ali s druge strane Xbox Series X/S konzole zasad sujedine s Dolby Vision podrškom. Hoće li i kada podršku dobiti i PS5 zasad na stranici Dolbya nema nikakvih informacija. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->