Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.06.2020. 12:45

Verified Calls 

Nova značajka za Android čuva vas od spam poziva

Google vam želi pomoći u donošenju odluke hoćete li prihvatiti poziv s nepoznatog broja.

Nova značajka za Android čuva vas od spam poziva

Prema istraživanjima stručnjaka za sigurnost polovica poziva koje dobivaju korisnici ove godine su spam ili scam pozivi koji su povezani uz neželjeno oglašavanje ili pokušaje prijevare.

Drugim riječima, odluku o prihvaćanju poziva s nepoznatog broja možete slobodno prepustiti bacanju novčića.

Google je stoga odlučio učiniti nešto po tom pitanju, pa u svoju Phone aplikaciju dodaje značajku od nazivom Verified Calls, koja će vam reći koja vas tvrtka i zašto najvjerojatnije zove, pa ćete lakše odlučiti prihvatiti poziv ili ne.

Google na svojoj Support stranici objašnjava da na značajki surađuje s tvrtkama, kako bi od njih dobio identitet i razlog poziva prije nego što se poziv proslijedi vama. Kada vas neka tvrtka želi nazvati i ponuditi vam neku svoju uslugu ili proizvod, poziv će prvo stići Googleu s logotipom tvrtke i razlogom poziva, poput "resetiranja internetske konekcije" ili "dostave hrane, nakon čega će vam Google proslijediti poziv uz obavijest da je "verificiran od Googlea". To znači da ćete sve pozive koji stignu bez verifikacije moći slobodno ignorirati, ili ćete barem znati da se radi o onima koji nisu prošli Googleov sustav provjere.

Valja naglasiti da ovo funkcionira isključivo ako za pozive koristite Googleovu Phone aplikaciju i ukoliko imate povezan svoj broj telefona sa svojim Google računom, što možete napraviti ako odete na myaccount.google.com.Vezani sadržaji
Ključne riječi Google spam Verified Calls Phone App
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->