Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.06.2013. 09:45

Ogoljene naočale 

Najdetaljnije rastavljanje Google Glass naočala

Među prvim vlasnicima Google Glass naočala našli su se i oni koje je jedino zanimalo što ima unutra.

Najdetaljnije rastavljanje Google Glass naočala

Star Simpson i Scott Torborg našli su se među prvim sretnicima koji su po cijeni od 1500 dolara došli do svojeg primjerka developerske inačice Google Glass naočala.

Dok su svi drugi korisnici svoj primjerak naočala odmah započeli koristiti za snimanje šaljivih kućnih videa, za razvoj aplikacija ili za hakiranje Googleovog softvera, njih dvojicu je jedino zanimalo kako rastaviti naočale do zadnjeg vijka, kako bi otkrili što se u njima krije.

Mada naočale nisu napravljene tako da ih svatko može rastavljati na komponente, njima dvojici je to uspjelo, a nakon toga su ih također uspješno sastavili i vratili u savršeno funkcionalno stanje.

Na njihovoj stranici možete vidjeti čitavu proceduru rastavljanja, te prikaz svih hardverskih komponenti developerskog modela Google Glassa, a mi smo zamijetili jedan detalj o kojem Google do sada nije govorio, a to je ugrađena baterija koja se nalazi na kraju desne drške. Njezin kapacitet je 2.1 Wh (570 mAh), te se ne može zamijeniti, a sastoji se od jedne litij polimerske ćelije.

baterija

U svakom slučaju, prilično je zanimljivo vidjeti što je sve Google utrpao na mali prostor svojih naočala, a ujedno ćete dobiti bolji uvid u razne komponente poput ekrana i drugih dijelova optičkog sustava, kamere, "bone-conductor" zvučnika, te računalnog sklopa koji uključuje TI OMAP4430 procesor, 16 GB SanDisk flash memorije i Elpida mobile DRAM čip, pa vam preporučamo da posjetite poveznicu izvora vijesti dolje. 

Izvor: Catwig

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->