Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.09.2020. 12:55

Amazon Luna 

VIDEO: Amazon lansira game streaming servis

Među 100 igara koje ćete moći igrati za 6 dolara mjesečno nalaze se i neki najnoviji hitovi.

VIDEO: Amazon lansira game streaming servis

Cloud gaming koji igračima omogućuje igranje najzahtjevnijih naslova na slabim računalima i gadgetima i dalje predstavlja jedan od glavnih trendova u svijetu, a najnoviji igrač koji u tome vidi veliki potencijal je i Amazon, koji će uskoro u SAD-u lansirati vlastiti servis za game streaming pod nazivom Amazon Luna.

Za razliku od GeForce Now, Amazonov servis će u mjesečnoj pretplati u visini od samo 6 dolara uključivati igre koje ne trebate imati u svojem vlasništvu, a odmah nakon lansiranja bit će dostupno 100 naslova, među kojima su Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee, Metro Exodus, GRID, Abzu, and Brothers: A Tale of Two Sons, dok ćete za Ubisoftove nove hitove, među kojima su Assassin's Creed Valhalla, Far Cry 6 i Immortals Fenyx Rising plaćati dodatnu naknadu, no još nisu objavili koliko. Valja napomenuti da će svi novi Ubisoftovi hitovi biti dostupni na Amazon Luna servisu već prvi dan lansiranja.

Pored toga Luna sadrži i Twitch integraciju, koja igračima neće omogućiti samo streamanje, već ćete iz Twitcha moći direktno pokretati igre, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Amazon je ujedno predstavio i Luna Controller, specijalni igraći kontroler u koji je integriran glasovni asistent Alexa. Kontroler se spaja direktno u cloud za upravljanje igrama i dolazi sa sustavom višestrukih antena kako bi mogao omogućiti prioritet za igranje na vašoj Wi-Fi mreži. 

Amazon Luna će u testnoj "early access" fazi stići na Fire TV, PC, Mac i iOS platforme, no ne i na Android, mada Amazon planira naknadno izdati i inačicu za Googleov mobilni operativni sustav.

Servis će u početku biti ograničen za SAD, a trenutno nije poznato hoće li ga i kada proširiti globalno.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->