Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.03.2023. 12:17

VIDI 325 

NOVI BROJ: Najbolja računala za 1000 eura

Kako je izrađen prvi hrvatski 3D crtić? Kakvo računalo možete dobiti za oko 1000 eura? Kako radi PlayStation VR2?

NOVI BROJ: Najbolja računala za 1000 eura

U novom broju časopisa VIDI br. 325 za travanj 2023. donosimo vam obilje zanimljivih tema, među kojima dominira test PC računala za 1000 eura.

1

 

Pokušali smo otkriti kakve ćete konfiguracije dobiti za tu količinu novca, što s njima možete raditi i kakve ćete igre i u kojoj kvaliteti igrati. Testirali smo i novi Sonyev headset za virtualnu stvarnost PlayStation VR2, kako bismo vam otkrili je li doista drastično bolji u odnosu na "jedinicu", a imamo i izvještaj sa sajma MWC 2023. u Barceloni, na kojem smo mogli vidjeti najnovije mobilne tehnologije.

Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

Tema broja: Desktop računala za 1000 eura

2

 

Isprobali smo i testirali što se može dobiti na hrvatskom tržištu unutar psihološke granice od oko 1000 eura. Pročitajte koji hardver se nudi i kakve performanse dobijete.

Hardver test: PlayStation VR2

8

 

Na hrpi igara testirali smo novu inačicu PlayStation headseta za virtualnu stvarnost koji donosi napredak u svim područjima te iskorištava punu snagu Sonyeve konzole nove generacije. Gotovo smo poželjeli ostati zauvijek u virtualnom svijetu.

Kako se proizvodi 3D animirani film

3

 

Zavirili smo iza kulisa hrvatskog 3D animiranog filma Cvrčak i mravica. Koje su faze razvoja filma, koje se tehnologije, softver i hardver koristi te kako teče produkcija saznali smo na primjeru domaćeg hita i iz razgovora s autorima.

Hardver tema: Veliki pregled i test PC memorija

4

 

Donosimo vam pregled tehnologija koje stoje iza M.2 SSD i novih RAM modula te test matičnih ploča, diskova i radne memorije.

Reportaža: MWC Barcelona 2023

5

Mobile World Congress u Barceloni ove je godine ponovno u velikom broju okupio mobilne lidere, a njihove novitete upoznajte kroz našu reportažu.

Hardver: Asus zenbook 17 FOLD OLED

6

 

Test zanimljivog prijenosnog računala iz Asusa koje ima inovativan hibridni dizajn, OLED ekran i još dosta novih zanimljivih tehnologija koje ga čine doista nečim posebnim.

VIDI X radionica: Što kriju touch pinovi i kako napraviti sintesajzer

7

 

U novoj VIDI X radionici naučite kako iskoristiti touch pinove za razne zabavne i korisne primjene.

PC Play: Recenzija Horizon: Call of the Mountain

10

 

Jedna od najpopularnijih igara za PS5 Horizon Forbidden West, dobila je nastavak u vidu VR2 igre Call of the Mountain. Sony je uspješno spojio vizuale i gameplay Horizona s VR iskustvom.

Programiranje: Datawarehouse vs. Datalakehouse

 

9

Spremanje i upravljanje podacima među najvažnijim su stavkama svake organizacije, a mi vam donosimo ključne značajke i razlike za dva popularna načina skladištenja.

Osim ovoga, u časopisu ćete pronaći i obilje svježih vijesti iz tehnološkog i znanstvenog svijeta, kolumnu našeg Maka, testove zanimljivih novih pametnih telefona i druge uzbudljive sadržaje.

VIDImo se!

Vezani sadržaji
Ključne riječi VIDI 325
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->