Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.03.2020. 10:14

Ofcom 

Mikrovalka vam usporava kućnu mrežu

Britanski Ofcom objavio je naputke o tome kako možete pomoći sebi ali i pružateljima internetskih usluga.

Mikrovalka vam usporava kućnu mrežu

Britanski vladin ured za komunikacije Ofcom odlučio je pomoći internetskim korisnicima i pružateljima internetskih usluga u smanjenju zagušenja interneta uslijed povećane uporabe zbog kućne izolacije građana.

Nakon što su vlade širom svijeta rekle ljudima da "ostanu doma", milijuni korisnika se od kuće logiraju na svoja računala na poslu, a oni koji ne moraju raditi sve više gledaju video sadržaje i igraju igre streamingom, što izaziva veliku opterećenost mreža.

Ofcom je stoga odlučio izdati kratke upute i savjete građanima kako izvući najviše od svojeg interneta, ali i smanjiti promet podataka koji ugrožava providere.

Savjeti se velikim dijelom odnose na stvari koji su očite, poput preuzimanja filmova umjesto da ih gledate live streamingom, ali ima i jedna stvar koju nismo znali. Naime, Ofcom kaže da i korištenje mikrovalne pećnice reducira Wi-Fi signale, pa preporuča da si grijete sendviče u njoj samo kada nitko u kući ne obavlja video pozive, gleda HD filmove streamingom ili radi online svoj posao.

Drugi savjeti se odnose na to da ruter držite čim dalje od drugih uređaja koji bi mogli utjecati na signal poput bežičnih telefona, baby monitora, halogenih svjetiljki, stereo linija, računalnih zvučnika, televizora i monitora.   

Pored toga Ofcom savjetuje da koristite fiksnu liniju za razgovore kada god je to moguće, a ako trebate koristiti mobilni telefon koristite pozive preko WiFi-a, ili glasovne pozive korištenjem aplikacija poput Facetimea, Skypea ili WhatsAppa.

Također savjetuju da isključite uređaje koje ne koristite jer čim je više uređaja spojeno na Wi-Fi, to ćete imati manje brzine u prometu podataka, a i primarno korištenje ethernet kabela za direktno povezivanje na internet preko rutera će vam smanjiti opterećenost na kućnu bežičnu mrežu.

Više detalja i savjeta možete pronaći na ovoj poveznici: https://www.ofcom.org.uk/phones-telecoms-and-internet/advice-for-consumers/stay-connectedVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->