Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.01.2023. 13:33

Windows 8.1 

Microsoft službeno pokopao Windows 8.1

Nakon što je izdao siječanjsku zakrpu, Microsoft više neće izdavati nikakva ažuriranja za Windows 8.1.

Microsoft službeno pokopao Windows 8.1

Možemo slobodno reći da je Windows 8.1, operativni sustav koji se nalazi među najnepopularnima u Microsoftovom ekosustavu, no još uvijek postoji jedan mali postotak korisnika koji ga koriste.

Toj maloj grupici ljudi sada dolazi loša vijest, jer Microsoft nakon siječanjske zakrpe prestaje izdavati ažuriranja za Windows 8.1, što znači da je operativni sustav službeno umirovljen.

Korisnici će dakako moći nastaviti s korištenjem OS-a i dalje, ali zbog prvenstveno sigurnosnih razloga, svima se preporučuje da se čim prije nadograde na noviji OS.

"Podrška za Windows 8.1 završila je 10. siječnja 2023., a od sada tehnička pomoć i ažuriranja softvera više neće biti pružana. Ako imate uređaje sa sustavom Windows 8.1, preporučujemo da ih nadogradite na novije. Ako uređaji ne zadovoljavaju tehničke zahtjeve za pokretanje novijeg izdanja sustava Windows, preporučujemo da uređaj zamijenite onim koji podržava Windows 11", objašnjava Microsoft u svojem priopćenju.

Za razliku od Windows 7 OS-a, za koji još uvijek možete dobivati ažuriranja ukoliko plaćate produženu "extended security" podršku, Windows 8.1 tu mogućnost nema, što znači da ste ostavljeni na milost i nemilost hakerima i virusima ukoliko ga nastavite koristiti. Zbogom 8.1!

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft Windows 8.1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->