Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.01.2018. 14:45

Redmond 

Microsoft bana aplikacije za optimizaciju Windowsa

Microsoftovi antivirusi će blokirati i uklanjati aplikacije koje žele naplatiti optimizaciju OS-a.

Microsoft bana aplikacije za optimizaciju Windowsa

Microsoft je objavio kako će od 1. ožujka ove godine Windows Defender i drugi njegovi proizvodi namijenjeni računalnoj sigurnosti blokirati ili uklanjati softver koji pokušava nagovoriti korisnike Windowsa 10 na kupnju rješenja koja će im optimizirati operativni sustav.

Drugim riječima, Microsoftovi antivirusi više neće dozvoljavati pristup raznim alatima za optimizaciju, malware cleanerima i registry cleanerima koji nude besplatno skeniranje računala korisnika, a potom traže novac za dovršavanje procesa čišćenja.

Barak Shein iz  Windows Defender Security Researcha kaže da će ova nadogradnja "čuvati korisnike od programa koji šalju lažne, pretjerane ili prijeteće poruke o zdravlju sustava".

Pored toga Microsoft neće tolerirati ni aplikacije koje tvrde da niti jedno rješenje osim njihovog ne može riješiti problem, kao i one koje traže da se pretplatite na newsletter kako bi vam pokrpale sustav.

Novi zaštitni sustav će biti implementiran automatski u Windows 10 s nadogradnjama za Windows Defender i druga sigurnosna rješenje Microsofta.  

Nije nam poznato što će biti s onim aplikacijama koje odrađuju dobro dio čišćenja Windowsa u besplatnoj inačici, dok traže lovu samo za napredne značajke.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam