Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.01.2018. 12:50

Microsoft 

Polaris će biti Windowsi bez Win32 podrške

Microsoft radi na ultralakoj inačici operativnog sustava za nezahtjevne korisnike.

Polaris će biti Windowsi bez Win32 podrške

Prema izvorima kojima raspolaže Windows Central, izgleda da ekipa iz Microsofta priprema novu inačicu operativnog sustava koji će biti namijenjen nezahtjevnim korisnicima koji računalo koriste za osnovne stvari poput surfanja, čitanja mailova, korištenja Office aplikacija i društvenih mreža te za popularne medijske servise poput Netflixa.

To znači da nakon Windows 10 S OS-a koji u osnovi predstavlja modernu inačicu Windows RT-a s puno više aplikacija u Microsoft Storeu, ekipa iz Redmonda priprema još jedan Windows operacijski sustav koji će biti namijenjen korisnicima kojima ne rade sa zahtjevnijim Win32 softverom poput Photoshopa.

Iz tog razloga Microsoft će u novom OS-u koji se razvija pod kodnim imenom Polaris, u popunosti ukinuti podršku za Win32. To znači će vas lišiti naprednije funkcionalnosti Windowsa 10 te će se fokusirati da vam omogući brz, gladak i siguran rad u osnovnim aplikacijama na tabletima, prijenosnicima i desktop računalima koja će tražiti minimalne hardverske resurse. Pored toga, ovaj OS će biti posebno koristan za vlasnike mobilnih uređaja jer će znatno štedjeti bateriju, obzirom da će izostati procesi koji najviše "znoje" računalni hardver.

Na taj način Microsoft izgleda želi konkurirati iOS-u i ChromeOS-u koji nude slične značajke unutar svojih ekosustava. Ovo ne znači da ćete na uređajima s Polarisom biti u potpunosti lišeni Win32 aplikacija, jer ćete ih moći koristiti kroz virtualizaciju, ukoliko ih baš zatrebate.

Prema istraživanjima mnogi PC korisnici se uklapaju u profil osoba kojima će Polaris biti dostatan za sve potrebe, a to je niša koju želi osvojiti Redmond operacijskim sustavom koji bi trebao izaći 2019. godine, dok će napredniji korisnici poput gamera od Polarisa bježati kao vrag od tamjana.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam