Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.06.2023. 11:27

WWDC 2023 

MacOS Sonoma dolazi s game modom

Apple tvrdi da će s novim OS-om na Mac stići više igara nego ikada prije, uz podršku za PlayStation i Xbox kontrolere.

MacOS Sonoma dolazi s game modom

Igranje na Macovima nikada nije privuklo "ozbiljne" gamere jer su Appleova računala imala slabu podršku od strane game developera, a ni čelnici tvrtke se nikada nisu ozbiljno posvetili tom segmentu tržišta. Igara za Mac je bilo jako malo u usporedbi s onima za Windows računala, a portanje naslova je često kasnilo po nekoliko godina, tako da ste mogli reći da se na Macovima može igrati, ali da bi netko kupio Mac zbog gaminga, to nije nikada bilo slučaj.

Apple je na WWDC 2023 konferenciji za developere najavio najnovije ažuriranje svojeg macOS desktop operativnog sustava pod nazivom macOS Sonoma, koje donosi brojne značajke uvedene s iOS-om 17 i iPadOS-om 17, uključujući nadograđenu aplikaciju Poruke i novu funkciju prediktivnog automatskog ispravljanja, no po nama se najveća najava odnosi na gaming.

Naime, uz macOS Sonoma, dolazi Game Mode koji daje prioritet korištenju CPU-a i GPU-a za vaše igre kako bi se osigurao najveći mogući optimalni broj sličica u sekundi, a Bluetooth stopa uzorkovanja je udvostručena kako bi se poboljšala podrška za PlayStation i Xbox kontrolere.

mac games

Novi Gaming Porting Toolkit za programere osmišljen je kako bi značajno smanjio vrijeme potrebno za prijenos igara s PC-a na Mac, pa kažu da je "jednostavniji proces pretvorbe" uključen za shadere i grafički kod u Metal API.

Kako bi pokazao da ozbiljno cilja na gaming, Apple se obratio developeru Hideu Kojimi, autoru Metal Gear Solida i Death Strandinga koji je objavio da njegov studio donosi Death Stranding: Director's Cut na macOS platformu krajem godine te ujedno aktivno radi na dovođenju budućih naslova u macOS.

Game Mode navodno radi sa bilo kojom igrom, uključujući sve postojeće i nadolazeće Mac igre. Beta verzija macOS Sonoma za programere dostupna je od danas putem Appleovog programa za razvojne programere na developer.apple.com, a javna beta verzija bit će dostupna putem Apple Beta softverskog programa sljedeći mjesec na beta.apple.com.

macOS Sonoma će biti dostupan kao besplatno ažuriranje softvera ove jeseni. Mi smo i dalje pomalo skeptični oko toga da bi Mac tako skoro mogao parirati Windows računalima u gamingu, no bit će nam drago ako se varamo.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple Gaming macOS Sonoma WWDC 2023
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->