Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.06.2023. 11:46

Computex 2023 

VIDEO: SpatialLabs za 3D gaming bez naočala

Acer SpatialLabs je predstavio trostruki stereoskopski zaslon koji prati oči korisnika i isporučuje trodimenzionalnu sliku bez 3D naočala.

VIDEO: SpatialLabs za 3D gaming bez naočala

Zasloni s tehnologijom 3D prikaza slike bez 3D naočala nisu neka novost i proteklih godina već smo ih imali prilike vidjeti u brojnim proizvodima raznih proizvođača, no tehnologija nije zaživjela u toj mjeri da bi se moglo reći da je postala trend.

Na Computexu 2023, Acer je predstavio svoje tehnologije stereoskopskog zaslona SpatialLabs u različitim implementacijama, uključujući Predator Helios 3D SpatialLabs Edition gaming laptop, no najviše pažnje je privukao velikim konceptualnim trostrukim zaslonom kojim očito ciljaju na gamere.

acer-spatialLabs-view-pro-spaitalLabs-go-l_Static-KSP-Image-Right-Left-XL

Trenutačno SpatialLabs tehnologija ima ograničenu implementaciju u odabranim modelima prijenosnih računala i zaslona Predator serije, dok ovaj trostruki zaslon djeluje kao nešto što bi si svaki gamer volio priuštiti.

Za razliku od nezgrapnih 3D naočala, Acerovi SpatialLabs stereoskopski zasloni koriste par kamera za praćenje pokreta lijevog i desnog oka, stvarajući trodimenzionalnu sliku na zaslonu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Na Computexu je demonstriran SpatialLabs View Pro zaslon za igranje, koji se sastoji od 15,6-inčnog 4K panela koji može isporučiti 3D sliku u 2K rezoluciji po oku. U kombinaciji s dva dodatna View Pro monitora za stvaranje kuta gledanja od 120 stupnjeva, 3D efekt je bio doista impresivan.

acer-spatialLabs-view-pro-banner-l-1_Secondary-Hero-XL

Može li ova Acerova tehnologija na veliku scenu vratiti 3D zaslone bez naočala saznat ćemo uskoro, no činjenica je da su gameri znatno veće tržište za nju u odnosu na dizajnere proizvoda, arhitekte i druge profesionalce kojima su je do sada pokušavali prodati.

Što se cijena tiče, Predator Helios 300 SpatialLabs Edition laptop primjerice košta 3.500 dolara, a pokreću ga Intel Core 19-12900H procesor i RTX 3080 grafika. Acer Nitro SpatialLabs View zaslon dijagonale od 15,6 inča košta 1.100 dolara, dok za Acer SpatialLabs View Pro zaslone cijene još nisu objavljene.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Acer Computex 2023 SpatialLabs
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->