Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.06.2012. 15:17

Free Wi-Fi 

Londonska podzemna s besplatnim WiFi-em tijekom Olimpijade

Virgin Media i TfL (londonski "ZET"), omogućit će besplatni Wi-Fi na 80 postaja podzemne u Londonu.

Londonska podzemna s besplatnim WiFi-em tijekom Olimpijade

Ukoliko ćete tijekom održavanja ovogodišnjih Olimpijskih igara posjetiti London, možda će vas razveseliti saznanje da ćete u više od 80 postaja podzemne željeznice moći neograničeno surfati, pregledavati mailove, ili se online igrati koristeći blagodati brzog Wi-Fi bežičnog Interneta potpuno besplatno.

Ovo je plod dogovora tvrtke Virgin Media i londoskog transportnog sustava TfL, koji će do kraja ovog mjeseca zajednički postaviti više od 80 hot-spotova na najposjećenije stanice londonske podzemne željeznice, te će ponuditi besplatni Internet svim korisnicima do kraja Olimpijade.

TfL navodi kako će besplatni Wi-Fi funkcionirati isključivo na postajama podzemne, no ne i u samim vlakovima, što je bilo želja organizatora Olimpijade, jer bi zahtijevalo postavljanje hot-spotova u svaki pojedinačni vagon svakog vlaka, što je po njima previše zahtjevan i preskup posao.

Trenutno još nije odučeno što će biti s tim Wi-Fi hot-spotovima nakon Olimpijade, no vrlo vjerojatno će ostati u uporabi, a TfL i virgin Media će pronaći neki model naplate ove usluge.

Postoji i dio skeptika koji kažu da je Wi-Fi u stanicama podzemne totalna glupost, jer se ljudi tamo vrlo kratko zadržavaju, pa to vide kao nepotrebno bacanje novca, a ukoliko TfL kroz ponudu nove usluge misli podići cijenu voznih karata, to vide kao osnovu za građansku tužbu. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->