Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.04.2019. 09:57

AMD 

Lansirana druga generacija Ryzen Pro i Athlon Pro

Novi mobilni procesori debitirati će u Lenovo i HP prijenosnicima za profesionalne namjene.

Lansirana druga generacija Ryzen Pro i Athlon Pro

AMD je predstavio drugu generaciju svojih mobilnih procesora iz PRO serije, AMD Ryzen PRO i AMD Athlon PRO s Radeon Vega grafikom.

AMD navodi da će novi procesori profesionalnim korisnicima pružiti energetsku učinkovitost i "state-of-the-art" sigurnosne značajke i pouzdanost te će globalnim proizvođačima PC-a "omogućiti izradu širokog spektra poslovnih sustava, od premium profesionalnih notebooka do svakodnevnih produktivnih notebooka", što jasno govori da se njima cilja na poslovno tržište, iako će se kasnije sigurno naći i u prijenosnicima za "kućne" potrebe.

AMD ističe da će se novi mobilni prijenosnici inicijalno pojaviti u poslovnim prijenosnicima HP-a i Lenova već u ovom kvartalu, dok će se kod drugih OEM-ova i platformi naći kasnije tijekom 2019. godine.

Druga generacija Ryzen PRO Mobile procesora izrađena je na 12nm procesu proizvodnje, a AMD tvrdi da procesori AMD Ryzen PRO 3000 serije donose najbolje performanse u svojoj klasi i podižu multi-thread procesorske performanse za 16% u odnosu na konkurenciju.

Pored toga novi Ryzen PRO procesori prema njihovim riječima produžuju trajanje baterije u laptopima, odnosno omogućuju 12 sati "uredskog" korištenja ili do 10 sati reprodukcije videa, 14% brži rad u aplikacijama zahvaljujući integriranoj Radeon Vega grafici, od 3D modeliranja do editiranja videa i moćne sigurnosne značajke zahvaljujući AMD-ovom integriranom  koprocesoru za sigurnost. Procesori sadrže od 2 do 4 jezgre i 4 do 8 threadova.

AMD u ponudi druge Ryzen Pro serije ima Ryzen 7 Pro 3700U, Ryzen 5 Pro 3500U i Ryzen 3 Pro 3300U procesore, dok je kod novih Athlona trenutno dostupan samo jedan procesor, Athlon Pro 300U.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->