Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.05.2022. 13:15

LG HU915QE 

LG novim projektorom ubija kina

Novi laserski projektor ultra kratkog dometa prikazuje 90-inčnu 4K HDR sliku na zidu ili ekranu s udaljenosti od samo 5,5 cm.

LG novim projektorom ubija kina

Televizori velikih dijagonala i kućni laserski projektori sve više zadaju teške udarce kino dvoranama, a sada im jedan "čavao u lijes" zabija i LG svojim novim CineBeam LG HU915QE laserskim projektorom ultra kratkog dometa. 

Novi LG-jev projektor se može pohvaliti projiciranjem 90-inčne (228,6 cm) 4K HDR slike na zidu ili ekranu s udaljenosti od samo 5,5 cm, a dolazi s trostrukim laserskim izvorom svjetlosti, visokom svjetlinom i ugrađenim zvučnim sustavom.

Reprodukcijom boja upravlja trokanalni laserski izvor svjetlosti, odnosno po jedan laser za crvenu, plavu i zelenu, što omogućuje 94 posto pokrivenosti bojama DCI-P3, a taj izvor svjetlosti bi vam trebao omogućiti savršenu sliku tijekom 20.000 sati korištenja. 

Gledatelji mogu gledati 4K UHD (3,840 x 2,160) filmove s podrškom za HDR10 i HLG dinamički sadržaj, dok HDR Dynamic Tone Mapping značajka prilagođava svjetlinu slike kadar po kadar za optimalno gledanje.

LG 4

Projektor proizvodi 3.700 ANSI lumena i navodi se da može postići široki kontrast od 2.000.000:1 s prilagodbom po sceni. Način rada Brightness Optimizer II može automatski prilagoditi intenzitet svjetline ovisno o uvjetima osvjetljenja u prostoriji, a LG tvrdi da će vam to omogućiti "jasnu, živopisnu kvalitetu slike" na dnevnom svjetlu bez potrebe za spuštanjem roleta u sobi.

Tehnologija kompenzacije pokreta uklopljena je za uglađenije akcijske scene, a dostupne su opcije korekcije trapezoidnog izobličenja u 4, 9 i 15 točaka koje gledateljima pomažu u postizanju uskog pravokutnika.

Projektor koristi LG-jevu webOS 6.0 platformu za pristup popularnim streaming servisima preko WiFi-a, uključujući Netflix, Prime Video, Disney+ i Apple TV.

LG2

Nadalje, korisnici mogu bežično preslikavati sadržaj sa zaslona pametnog telefona, tu je i podrška za Apple AirPlay 2, a projektor dolazi s tri HDMI ulaza, svi s eARC-om, za povezivanje izvornog hardvera.

Ugrađen je 2,2-kanalni zvučni sustav od 40 W, sa S/PDIF izlazom za povezivanje s kućnim kinom. Korisnik također može bežično povezati dva LG Bluetooth zvučnika u isto vrijeme.

HU915QE 4K laserski projektor uskoro će se naći u prodaji u Sjevernoj Americi, Europi i na Bliskom istoku, a iako međunarodne cijene još nisu otkrivene, LG ga je u Koreji počeo prodavati za 6,5 milijuna wona, odnosno oko 5.100 američkih dolara.

Vezani sadržaji
Ključne riječi LG projektor CineBeam LG HU915QE
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->