Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.05.2022. 14:57

Asus 

Asus lansira svoj prvi SSD

Za očekivati je da ćemo prvi Asusov SSD ROG branda vidjeti na predstojećem Computex 2022 sajmu.

Asus lansira svoj prvi SSD

Asus nam je svima dobro poznat kao proizvođač gotovo svih vrsta hardvera, od matičnih ploča, laptopa i grafičkih kartica pa sve do pametnih telefona i monitora, kao i obilja perifernog hardvera poput tipkovnica i miševa, a najatraktivnija ponuda se odnosi na proizvode iz branda Republic of Gamers (ROG), namijenjenih gamerima.

Asus do sada u svojoj ponudi nije imao SSD-ove, no to će uskoro ispraviti, jer je na svojoj tajvanskoj Facebook stranici teasao ROG Strix SQ7 SSD.

Mada u objavio nije otkrio praviše detalja, rekao je da će to biti M.2-2280 SSD od 1 TB s PCIe 4.0 x4 sučeljem, koji dolazi s jednostavnim raspršivačem topline od grafena i trebao bi se naći u desktop računalima i laptopima te možda u PlayStation 5 konzoli.

Ulazak Asusa na SSD tržište ne bi trebao biti neko veliko iznenađenje, jer su mnogi njegovi konkurenti poput MSI-ja i Gigabytea već proizveli vlastite SSD-ove, jedino nismo sigurni je li pogodio pravi tajming za to zbog trenutnog stanja na tržištu i velikih fluktuacija u cijenama 3D NAND memorije.

S druge strane, ovo će za Asus možda zasad biti samo test, jer će mu budućnost biznisa sa SSD memorijom ovisiti o interesu korisnika za ovaj proizvod koji bi mogao biti viđen krajem ovog mjeseca na Computex sajmu u Taipeiju.

Vezani sadržaji
Ključne riječi ASUS ROG Strix SQ7 SSD
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->