Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.02.2023. 14:47

AI Text Clasifier 

Izdan alat koji prepoznaje piše li tekstove čovjek ili AI

Autori ChatGPT chatbota lansirali su alat koji bi trebao olakšati prepoznavanje tekstova.

Izdan alat koji prepoznaje piše li tekstove čovjek ili AI

Od kako je kontroverzni AI chatbot ChatGPT izašao u javnost, pojavljuju se brojni primjeri pokušaja zlouporabe korištenja za razne potrebe, uključujući pisanje zadaća, testova i eseja za škole i fakultete. Obzirom da je ChatGPT u stanju prilično uspješno imitirati stilove pisanja pjesnika, novinara, književnika, svećenika, pa čak i hrvatskih pop zvijezda, pojavila se potreba za alatom koji će prepoznati tekstove koje je napisao čovjek a koje chatbot.

Tvrtka OpenAI koja stoji iza ChatGPT-a, odlučila je pomoći svima koji sumnjaju u autentičnost nečijih tekstova pa je lansirala alat pod nazivom AI Text Clasifier, koji bi navodno trebao relativno jednostavno otkrivati one koje je napisao njezin AI, kao i neki drugi AI programi tog tipa.

Prema navodima na službenoj stranici, alat traži da u njega iskopirate ili upišete najmanje 1.000 slovnih znakova, odnosno između 150 i 250 riječi.

OpenAI upozorava da AI Text Clasifier u sadašnjoj fazi može pogriješiti i reći krivo da je neki tekst napisao čovjek ili AI, kao i da se tekstovi uz malo uređivanja mogu "ufrizirati" da otežaju prepoznavanje.

Pored toga kažu da će alat najčešće griješiti kod tekstova koje su pisala djeca, kao i kod onih koji nisu na engleskom jeziku, obzirom da je primarno uvježbavan na tekstovima napisanim na engleskom.

Eto do kuda smo došli. Morali smo napraviti AI koji će loviti AI. Budućnost je blistava.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->