Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.05.2021. 11:14

Computex 2021 

Intel predstavio 2 nova procesora i 5G laptop modul

Intel je otvorio ovogodišnje virtualno izdanje Computex sajma svojom konferencijom na kojoj su predstavljeni novi procesori.

Intel predstavio 2 nova procesora i 5G laptop modul

Čast da svojom "key" konferencijom otvori ovogodišnji virtualni Computex sajam pripala je Intelu, koji je svojim video prezentacijama pokazivao gdje se nalazi danas i gdje se kreće sutra, što bi nas trebalo uvjeriti da je jedan od najpoznatijih proizvođača procesora svoje pipke pružio na mnoga područja i da se bez njega ne može govoriti o tehnološkom svijetu koji poznajemo, kao što možete vidjeti u ovom videu.

No ono što je nama bilo najkonkretnije i najzanimljivije su dva nova procesora jedanaeste Gen U serije koji su namijenjeni korištenju u novim ultratankim laptopima, kao i njegov prvi 5G M.2 modul za laptope koji je dizajnirao u suradnji s MediaTekom.

Intel 2 nova procesora 2

Oba nova procesora dolaze s Intel Irix Xe grafikom. Flagship model je Core i7-1195G7, s osnovnim taktom od 2,9 GHz, koji može doseći do 5 GHz na jednoj jezgri korištenjem Intelove tehnologije Turbo Boost Max 3.0.

Drugi procesor je Core i5-1155G7, s osnovnim taktom od 2,5 GHz i maksimalnim boostom od 4,5 GHz.

Oba procesora dolaze s 4 jezgre i 8 threadova.

Intel 5G 5000

Posebno zanimljiv novi Intelov hardver je 5G M.2 modul koji nazivaju "5G Solution 5000" s podrškom za 5G NR "midband", sub-6 GHz frekvencije i eSIM tehnologiju.

Novi 5G modul će se pojaviti u laptopima Intelovih partnera među kojima su Acer, ASUS, HP i drugi proizvođači, a na tržište bi trebali stići krajem ove godine.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->