Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.04.2015. 13:36

Build 2015 

Instalirajte Windows 10 preview na Raspberry Pi 2

Osim organiziranja BUILD 2015 konferencije, Microsoft je stigao lansirati i preview inačicu Windowsa 10 za male uređaje.

Instalirajte Windows 10 preview na Raspberry Pi 2

U trenutku dok je Microsoftovo Build 2015 događanje za developere u punom zamahu, možda ste pomislili da je jučerašnja key konferencija pokazala sve bitne stvari vezane uz skoru budućnost biznisa ekipe iz Redmonda, no prevarili ste se.

Microsoft je naime upravo lansirao Windows 10 IoT Core Insider developer preview, odnosno testnu inačicu Windowsa 10 namijenjenu za mala računala i uređaje "interneta stvari" (IoT), koju će moći isprobati i svi vlasnici Raspberry Pi 2 računala, ukoliko su uključeni u Windows Insider program.

Microsoft navodi da se za sada radi o vrlo "gruboj" inačici operativnog sustava, no vjeruje da će od korisničke zajednice dobiti feedback, temeljem čega će ovu besplatnu inačicu Windowsa 10 razvijati dalje na obostrano zadovoljstvo i dovesti je do finalne verzije, koja će zadovoljiti sve korisnike.

Windows 10 IoT

Pored toga, Microsoft je objavio da je ušao u partnerstvo s Arduinom u vezi "Arduino Certified" proizvoda, kako bi uključio male "uradi sam" uređaje u Windows obitelj, te omogućio korisnicima uživanje u onome što njegov softver može punuditi.

Kao primjer ističu računalstvo u oblaku, dobro poznato korisničko sučelje, procesiranje slike i mnoštvo drugih stvari. Kao što ste mogli vidjeti iz naših članaka o key konferenciji i prezentaciji aplikacije na Ubuntu Linux računalu, sada vam je vjerojatno svima jasno da je Microsoft pokrenuo opći napad na čitavu ICT industriju kako bi pod okrilje Satye Nadelle i ekipe doveo sve hardverske i softverske proizvode koji se nalaze na tržištu. Pitamo se što je sljedeće.   

Sve informacije i upute o instaliranju Windows 10 IoT Core Insider developer previewa na Pi 2 računalo možete pronaći na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->