Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.04.2015. 13:12

droidcon 

Xavier Hallade: Nexus Player u Hrvatskoj

Na najvećoj Android konferenciji u regiji, Intelov developer je u Zagrebu predstavio Nexus Player.

Xavier Hallade: Nexus Player u Hrvatskoj

Nexus Player još uvijek nije dostupan u Hrvatskoj, no posjetitelji prvog hrvatskog izdanja droidcon developerske konferencije su 29. travnja u zagrebačkom hotelu Antunović imali priliku uživo vidjeti kako ovaj Android TV ili Android konzola funkcionira. Ovaj digitalni media player je predstavio Xavier Hallade, Intelov Android developer i veteran industrije koji je u Zagreb doputovao iz Francuske kako bi održao predavanje na temu razvoja aplikacija za Nexus Player i Android TV OS općenito. 

nexus player

Osim razvoja nativnih aplikacija, Hallade je govorio i o adaptiranju već postojećeg Android softvera za Android TV uređaje te publici dao brojne savjete u vezi gotovo svake faze developmenta: od planiranja i programiranja do same koordinacije s Googleom i objavljivanja gotove aplikacije na Play Storeu. 

Nakon što je tehnički dio predavanja završen, demonstriran je i sam Nexus Player, inače pogonjen Intelovim Atom četverojezgrenim procesorom. Hallade je tako prošao kroz njegove glavne menije, pokazao nekoliko aplikacija i primjera reprodukcije multimedijskog sadržaja, kao i mogućnost korištenja glasovnih naredbi za navigaciju. 

Nexus player komplet

Nexus Player je od svojeg službenog predstavljanja krajem prošle godine za sada izašao u 15 zemalja, a Hallade je otkrio kako će isti u bližoj budućnosti vjerojatno biti dostupan i u Hrvatskoj. 

Izvor: IT Biz Crunch

Vezani sadržaji
Ključne riječi Konferencija Android Zagreb droidcon
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam