Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.04.2015. 15:27

Kraj ljubavi 

Cyanogen i OnePlus raskinuli partnerstvo

Razlog ovog razlaza je u tome što je Cyanogen počeo raditi iza leđa kineskog proizvođača.

Cyanogen i OnePlus raskinuli partnerstvo

Prije samo godinu dana, kineski proizvođač pametnih telefona OnePlus je lansirao svoj prvi pametni telefon s predinstaliranim Cyanogen OS-om, model OnePlus One, koji smo i mi imali priliku testirati, kako bi korisnicima pružio znatno veće mogućnosti prilagođavanja značajki i instaliranja aplikacija u odnosu na "čisti" Android.

Mada je u početku njihovo partnerstvo djelovalo idealno, u međuvremenu su se dvije tvrtke počele polako razilaziti, a sve je kulminiralo u trenutku kada je Cyanogen objavio da je potpisao ekskluzivni ugovor s indijskim prizvođačem Micromaxom, čime je zapravo u potpunosti zatvorio vrata drugog najmnogoljudnijeg tržišta na svijetu kineskoj kompaniji, a stvari su jako eskalirale kada je sud u New Delhiju službeno zabranio prodaju OnePlus proizvoda u Indiji.

Tvrtke su doduše još neko vrijeme nastavile surađivati, što je stvaralo naznake da će se pomiriti, no Cyanogenovi dužnosnici Kirt McMaster i Steve Kondik su na nedavno održanoj Global Mobile Internet konferenciji u Pekingu objavili da partnerstvo između kompanija više ne postoji. Ujedno su izjavili da žele sklopiti partnerstvo s drugim, većim hardverskim vendorima iz Kine i izvan nje, no ne navode s kime točno.

Kao što ste mogli pročitati na našim stranicama, OnePlus je nedavno izdao vlastiti operativni sustav OxygenOS, pa su se obje strane zaštitile od bilo kakvih problema u daljem poslovanju.

Mada je partnerstvo razvrgnuto, Cyanogen će nastaviti s podrškom za uređaje koji vrte njegov operativni sustav, što će dakako obuhvatiti korisnike OnePlus One telefona, pa možete odahnuti ako spadate među njih. 

Izvor: Android Authority

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->