Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • Inovativni studij Informacijske tehnologije na Američkom koledžu
Članak
Objavljeno: 26.04.2012. 14:52

RIT/ACMT  

Inovativni studij Informacijske tehnologije na Američkom koledžu

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju potpuno je orijentirana na praksu.

Inovativni studij Informacijske tehnologije na Američkom koledžu

Četverogodišnji stručni studij Informacijske tehnologije, koji se izvodi na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-u), u Dubrovniku i u Zagrebu, nudi specijalizaciju u najperspektivnijoj branši današnjice.

Program je kombinacija informatičkih i upravljačkih znanja. Tijekom studija studenti se osposobljavanju za ulogu savjetnika krajnjeg korisnika kojem pomažu kako bi učinkovitije koristio informacijske sustave u svakodnevnom poslovanju.

Predavanja se održavanju na engleskom jeziku, u predavaonicama opremljenim najsuvremenijom informatičkom opremom, uključujući i najinovativnije Apple iMackompjutore.

Studirajući Informacijske tehnologije studenti razvijaju sljedeće kompetencije:

• programiranje i razvoj aplikacija,

• razvoj softvera,

• web dizajn,

• razvoj weba, multimedijalnih sadržaja i interaktivnih medija,

• primjena IT-a u e-poslovanju,

• upravljanje bazama podataka,

• održavanje mreža i administriranje sistema,

• upravljanje kvalitetom informacijskih sustava,

• dizajniranje i razvoj programa orijentiranih na krajnjeg korisnika, procjenjivanje njegovih potreba,

• unaprjeđenje tehnologije, 

• razvoj korporativnih aplikacija i svakodnevna podrška poslovanju.

Potpuna orijentacija na praksu

Stručni studij Informacijske tehnologije orijentiran je na operativno i praktično osposobljavanje studenata. Praksa se stječe za vrijeme predavanja i tijekom 1.200 sati obvezne stručne prakse što studentima osigurava vrijedno iskustvo u stvarnome poslovnom svijetu.

Dvije diplome

Po završetku studija studentima se dodjeljuju dvije diplome, američka odobrena od New York Middle States Association of Colleges and Schools i hrvatska diploma, usklađena sbolonjskim procesom.

Standardi usklađeni s uglednim američkim Sveučilištem

Nastavni program i standardi studija Informacijske tehnologije u potpunosti su usklađeni s programom matične institucije RIT/ACMT-a, Rochester Institute of Technology, jednog od najuglednijih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kratka povijest programa

Uvidjevši potrebu za informatičkim stručnjacima koji će krajnjem korisniku pomoći u primjeni tehnologije u poslovanju, Rochester Institute of Technology je 1992. godine osmislio akademski program Informacijske tehnologije.

Iste godine studij se počeo izvoditi. Kvalitetu studija potvrđuje činjenica da se njegovi diplomanti u velikom broju zapošljavaju u tvrtkama kao što su Apple i Microsoft. RIT je i danas ostao lider u obrazovanju IT stručnjaka, nudeći najinovativnije programe i kontinuirano postavljajući trendove u industriji.

Akreditacije kao garancija kvalitete i  međunarodnog ugleda

Program Informacijske tehnologije koji se izvodi na RIT/ACMT-u, u Hrvatskoj, u potpunosti je akreditiran u Sjedinjenim Američkim Državama od organizacija The Middle New York Middle States Association of Colleges and Schools te od The Middle States Commission on Higher Education. Osim toga, dodijeljena mu je i akreditacija od ugledne organizacije za akreditiranje informatičkih i tehnoloških obrazovnih ustanova ABET, The Accreditation Board for Engineering and Technology.

Studenti spremni za uspjeh u karijeri

Potražnja za IT stručnjacima i menadžerima u stalnom je porastu, u Hrvatskoj, i u cijeloj Europi. Trenutačna potreba za IT stručnjacima premašuje broj dostupnih profesionalaca, što znači da IT diplomante očekuju odlične poslovne prilike u Hrvatskoj, ali i puno šire.

Raspon područja zaposlenja poprilično je širok od administriranja weba (webmaster), razvoja sadržaja, administriranja sistema i mreža, upravljanja tehničkom podrškom, do tehničke podrške marketingu, financijama i prodaji.

Želiš li postati informatički stručnjak koji informacijske tehnologije prilagođava krajnjem korisniku i osigurava podršku za ostvarivanje poslovnih ciljeva tvrtke, Američki koledž odličan je odabir. 

 Web: www.acmt.hr

Telefoni: 01 643 9100 (Zagreb)/020 433 000 (Dubrovnik)

E-mail: upisi@acmt.hr

(Sponzorirana vijest)

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam