Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.04.2021. 11:02

Mighty 

Hoćete li plaćati preglednik koji čuva bateriju laptopa

Ideja je da koristite internetski preglednik u oblaku za koji ćete plaćati mjesečnu pretplatu.

Hoćete li plaćati preglednik koji čuva bateriju laptopa

Kada bismo vas pitali jeste li spremni plaćati mjesečnu pretplatu u visini od 188 kuna za internetski preglednik u oblaku, vjerojatno biste rekli da nismo normalni, no upravo to želi startup po imenu Mighty koji je došao na ideju za koju kaže da predstavlja budućnost interneta.

Činjenica je da usprkos poboljšanjima koja donose nove inačice Chromea, Edgea, Safarija, Firefoxa i drugih preglednika, na starijim računalima, posebice laptopima, dolazi do zagušenja i blokiranja rada, što obično internetsko surfanje čini mukotrpnim poslom, a kolateralne žrtve su baterije prijenosnika koje se jako brzo prazne.

Brže i novije računalo sa svježe instaliranim operativnim sustavom i preglednikom s time neće imati problema, no Mighty ima drugu ideju - web preglednik koji se nalazi u cloudu za koji ćete plaćati  mjesečnu pretplatu.

Umjesto da vaše fizičko računalo stupa u interakciju sa svakom web stranicom, streamat ćete udaljeni web preglednik koji se nalazi na snažnom računalu i ima vlastitu vezu na internet od 1.000 Mbps.

Rezultat toga će biti da će vaša konekcija s internetom djelovati poput najbrže na svijetu, a webovi i web aplikacije će se učitavati trenutno bez opterećivanja vašeg RAM-a, CPU-a, GPU-a i baterije i to bez obzira koliko tabova otvorili, jer je jedina stvar kuju vaše računalo radi streamanje videa s udaljenog računala, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Moramo priznati da smo i dalje skeptični, jer smo za slične ideje čuli još prije puno godina, a na tržištu već postoje takva rješenja koja se koriste uz mjesečnu pretplatu i temelje se na iznajmljivanju virtualnih mašina.

Mighty kaže da se ovoga puta ne radi o čitavom virtualnom računalu, već su se u potpunosti fokusirali na preglednik kojemu će kao bonus pružiti eliminaciju kolačića i oglasa, automatske notifikacije o Zoom sastancima, brzo pretraživanje Google Docsa te enkripciju privatnih podataka i druge sigurnosne značajke.

Nama svejedno ideja još uvijek nije sjela, a vama?Vezani sadržaji
Ključne riječi internet web preglednik Cloud Mighty
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->