Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.04.2021. 09:53

TextSniper 

VIDEO: Aplikacija za Mac kopira svaki tekst sa slika

TextSniper aplikacija s OCR tehnologijom omogućuje vam copy-paste svakog teksta na slikama.

VIDEO: Aplikacija za Mac kopira svaki tekst sa slika

U Appleovom Mac App Store dućanu s aplikacijama za Mac računala možete preuzeti (čitaj kupiti) aplikaciju TextSniper koja će vam jako dobro doći u mnogim situacijama.

Aplikacija sadrži OCR tehnologiju za optičko prepoznavanje teksta i omogućuje vam "izvlačenje" tekstova iz različitih slikovnih, ali i video izvora koji uključuju screenshotove, dokumente različitih formata, YouTube video, PDF-ove, fotografije i prezentacije. Nakon toga tekst možete prebaciti bilo koji editabilni format tipa Word ili txt dokumenta, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Osim toga, aplikacija "čita" QR kodove i pretvara ih u tekstove i linkove, a prepoznate tekstove može pretvarati i u govor.

Ukratko rečeno, ništa specijalno jer OCR tehnologija postoji već dugo vremena, ali je zgodno što su sve mogućnosti ubacili u jedan app.

Obzirom da se radi o Appleu, jasno je da ova aplikacija za Mac nije besplatna već ćete je morati platiti 9 dolara.

Ako tražite nešto takvo za Android, jedan od najboljih programa s OCR tehnologijom je Adobe Scan, koji možda nema sve što i TextSniper, ali je besplatan (uz mogućnost kupnje unutar aplikacije), dok u slučaju Windows 10 PC-a preporučujemo Adobe Acrobat Reader DC.Vezani sadržaji
Ključne riječi fotografije video tekst OCR TextSniper
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->