Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.11.2016. 13:28

Wireless VR 

TPCAST pretvara HTC Vive u bežični headset

HTC tvrdi da ovaj dodatak neće nimalo degradirati kvalitetu VR prikaza.

TPCAST pretvara HTC Vive u bežični headset

HTC je svojevremeno pokrenuo svoj Vive X program u koji je investirao 100 milijuna dolara, s idejom da pomogne startupima u izradi dodataka za HTC Vive headset.

Prvi plod Vive X programa dolazi od strane kineske tvrtke TPCAST koja je izradila prvi komad dodatne opreme za Vive, a on dolazi u obliku istoimenog dodatka koji sadrži bateriju uz čiju pomoć HTC-ov VR headset postaje bežičan, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Time se korisnicima omogućuje znatno veća sloboda kretanja, što je jako velika stvar koja je nedostajala i nama svaki puta kada smo testirali high-end VR sustave poput Vivea, Rifta i PS VR-a, jer smo se "u žaru borbe" vrlo često zapetljavali u žice.

Baterija u prvom TPCAST dodatku koji će se prodavati po cijeni od 220 dolara (1.522 kn) omogućit će vam nekih sat i pol bežičnog korištenja HTC Vivea, no tvrtka namjerava izdati i veći izvor energije koji će trajati znatno duže, no njega ćete morati nositi u torbi ili u džepu.

HTC tvrdi da TPCAST neće nimalo utjecati na kvalitetu prikaza i izvođenje VR sadržaja

TPCAST je za sada dostupan samo u Aziji u ograničenom broju primjeraka, a za sada nije poznato kada bi se mogao proširiti svijetom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam