Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.05.2011. 18:45

Android  

Google blokira iznajmljivanje filmova

Blokada se odnosi samo na korisnike koji posjeduju "rootane" uređaje.

Google blokira iznajmljivanje filmova

Google često voli naglašavati otvorenost svojeg Android operativnog sustava za mobilne uređaje kao jednu od osnovnih karakteristika, no ovaj potez im nije na tom tragu. Naime, Google je svim korisnicima koji koriste "rootane" mobilne uređaje, blokirao pristup servisu za iznajmljivanje filmova na Android Marketu. Google za to krivi zahtjeve koji se odnose na zaštitu od kopiranja. Stoga, ako s "rootanim" uređajem pokušate pristupiti filmu na Marketu, dobit ćete poruku o grešci "failure to fetch license”.

 ako ste si na svojem uređaju omogućili pune administrativne ovlasti, nećete moći pristupiti servisu za iznajmljivanje filmova 

Ukoliko na svojem mobitelu koristite originalne postavke, možete i dalje koristiti usluge ovog servisa, što znači da odluka pogađa samo one napredne korisnike koji su "rootanjem" svojim uređajima dali pune administrativne ovlasti, dodali im mnoge napredne funkcije i poboljšali razne karakteristike.
Ako vas malo više zanima tematika "rootanja" i želite saznati što s time dobijete, za početak bacite oko na ovaj link. Naravno, "rootanjem" se možete pozabaviti isključivo na vlastitu odgovornoste, te ukoliko ne želite izgubiti pristup googleovom servisu za iznajmljivanje filmova, a ujedno budite svjesni kako time vrlo vjerojatno gubite i garanciju na mobitel. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam