Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.08.2011. 01:06

Page Speed Service 

Google PSS za brže otvaranje vaših web stranica

Novi Googleov servis Page Speed Service (PSS) trebao bi ubrzati otvaranje vaših web stranica između 25 i 60 posto.

Google PSS za brže otvaranje vaših web stranica

Google je u probni rad pustio Page Speed Service (PSS), namijenjen bržem otvaranju vaših web stranica. Usluga je trenutno besplatna za određeni broj web administratora kojima Google to omogući, ali će se u dogledno vrijeme naplaćivati, mada nam nije poznato o kojim će se iznosima raditi.

Mada Google ne otkriva sve detalje u sustavu koji omogućava da vam se vaše web stranice otvaraju znatno brže, princip je taj da se prijavite na servis preko ovog linka, potom obavijestite Google o internet adresi na kojoj se vaša stranica nalazi (www.xxx.com) i to je sve (za sada).

 usluga PSS posjeduje automatizirane servise koji analiziraju vaše web stranice, prepravljaju im kod kako bi se brže učitavale i potom ih vraćaju korisniku 

Na stranici stoji obavijest kako ćete tu uslugu moći koristiti samo ako ste vlasnik navedene stranice, što će se provjeravati tijekom procesa verifikacije, no za sada to još nije u funkciji.

U Googleu kažu samo da usluga PSS posjeduje automatizirane servise koji analiziraju vaše web stranice, prepravljaju im kod kako bi se brže učitavale i potom ih vraćaju korisniku.

Ukoliko vas zanima, preko ovog linka trenutno možete isprobati koliko bi otvaranje vaše stranice bilo brže uz korištenje PSS usluge.

Kao primjer smo izabrali našu stranicu www.vidi.hr i izabrali da joj pristupamo DSL-om iz Istočne Virginije (SAD) preko Internet Explorera 8. Vrijeme potpunog otvaranja neoptimizirane stranice je iznosilo 11,456 sekundi, dok bi se optimizirana otvorila za 10,194 sekunde, što je poboljšanje od 1,262 sekunde, odnosno 11%. Dakle dosta manje od minimuma od 25% koliko tvrdi Google, stoga je pitanje bismo li ovu uslugu željeli koristiti kada bismo je morali plaćati.

Nadamo se da će PSS usluga doista donositi poboljšanja kakva navode kad bude potpuno operativna.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->